Αυξημένος κατά 17% ο αριθμός των Ρώσων τουριστών το α’ πεντάμηνο

Αυξημένος είναι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών, που αφίχθησαν στα ελληνικά αεροδρόμια τους πρώτους πέντε μήνες του 2018.

Αυξημένος είναι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών, που αφίχθησαν στα ελληνικά αεροδρόμια τους πρώτους πέντε μήνες του 2018. Η αύξηση είναι της τάξης του 17,3% σε ετήσια βάση, ενώ στην περίοδο αιχμής η δυναμική αυτή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αναφέρει η Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ) επικαλούμενη το γραφείο του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) στην Ρωσία που είναι αρμόδιο και για τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ρωσία, στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου οι συνολικές αφίξεις Ρώσων τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια έφθασαν τις 147.000.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 42.000 αφίξεις από την Ρωσία, δηλαδή διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ στα περιφερειακά αεροδρόμια καταγράφηκαν περισσότερες από 104.000 αφίξεις Ρώσων τουριστών.

Με βάση τις προβλέψεις του ΕΟΤ, την Ελλάδα αναμένεται εφέτος να επισκεφθούν περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες. Το 2017 είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα περίπου 900.000 Ρώσοι τουρίστες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk