Ολα δείχνουν ότι η συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 29 Ιουνίου με βασικό θέμα την εκλογή νέου ΔΣ θα αναβληθεί. Ηταν κοινό μυστικό άλλωστε ότι γίνονται διεργασίες από τις αντιμαχόμενες πλευρές για καλύτερη προετοιμασία με στόχο την επίτευξη ισχυρότερων μετοχικών συνεργασιών και αυτό θα απαιτούσε περαιτέρω χρόνο.
Την αναβολή της συνέλευσης μπορεί να αιτηθεί μέτοχος – κάτοχος του 5% του μετοχικού κεφαλαίου που μάλλον δεν θα προέρχεται από τα δύο αντιμαχόμενα μέρη αλλά θα είναι ξένος θεσμικός. Από την άλλη, όλοι συμφωνούν ότι το θέμα της διοίκησης και του ελέγχου είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να κλείσει άμεσα, οπότε η έως το τέλος Ιουλίου -αν υπάρξει αίτημα για αναβολή- θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Σκληρή απάντηση Δ. Κούτρα σε Γ. Προβόπουλο
Ο κ. Γιώργος Προβόπουλος -προτεινόμενος από τους κ.κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση και Δημήτρη Καλλιτσάντση για τη θέση του Προέδρου της Ελλάκτωρ- σε δηλώσεις του στο Bloomberg ανέφερε πως «Η εταιρική διακυβέρνηση της Ελλάκτωρ σήμερα λειτουργεί με τα παλιομοδίτικα κριτήρια που αντιστοιχούν στις οικογενειακές δομές. Αν το εν λόγω πλαίσιο διακυβέρνησης δεν αλλάξει θεμελιωδώς, η εταιρεία καταδικάζεται σε πολυετή στασιμότητα».
Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Δημήτρη Κούτρα, προέδρου του ΔΣ της Ελλάκτωρ που δήλωσε: «Η διοίκηση της Ελλάκτωρ θα συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της που έφερε τον όμιλο στην κορυφή του κατασκευαστικού κλάδου της Ελλάδος. Δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομα τους με τη χρεωκοπία της Ελλάδος να οδηγήσουν στον ίδιο δρόμο τον Όμιλο Ελλάκτωρ, τους 23.000 μετόχους της και τους 10.000 έλληνες εργαζομένους της».