Ελλάκτωρ: Κανένα παραπλανητικό στοιχείο στην παρουσίαση της εταιρείας

Στην ανοιχτή επιστολή του κ. Αναστάσιου Καλλιτσάντση στην οποία κάνει λόγο «για πρωτοφανείς προσπάθειες παραπλάνησης των μετόχων και της επενδυτικής κοινότητας» απαντά, με ανακοίνωση της στο χρηματιστήριο, η Ελλάκτωρ.

Στην ανοιχτή επιστολή του κ. Αναστάσιου Καλλιτσάντση στην οποία κάνει λόγο «για πρωτοφανείς προσπάθειες παραπλάνησης των μετόχων και της επενδυτικής κοινότητας» απαντά, με ανακοίνωση της στο χρηματιστήριο, η Ελλάκτωρ.
Η εισηγμένη αναφέρει ότι το έγγραφο της εταιρείας το οποίο έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της με τίτλο «Παρουσίαση προς τους Μετόχους. Αναδιοργάνωση Ομίλου – Ενημέρωση» και στο οποίο αναφέρεται η επιστολή του κ. Καλλιτσάντση, επ’ουδενί περιλαμβάνει ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία και ουδόλως συνιστά ασυνεπή και στρεβλή εικόνα της οικονομικής απόδοσης των επιμέρους δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ενσωματώνει επεξεργασία στοιχείων που προκύπτουν από τα επίσημα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.
Πιο συγκεκριμένα η Ελλάκτωρ επανέρχεται και εστιάζει στα σημεία, τα οποία χαρακτήρισε παραπλανητικά ο κ. Καλλιτσάντσης:
1. Ως προς τον ισχυρισμό ότι: » στη διαφάνεια 21, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους του Ομίλου ΑΚΤΩΡ εμφανίζεται το 2017 ως 1,4%.», επιβεβαιώνουμε ότι το περιθώριο Κατασκευής της Παρουσίασης προκύπτει απευθείας από τα δημοσιευμένα για τον Κλάδο Κατασκευής αποτελέσματα προ φόρων, όπως παρουσιάζονται στην Ενότητα 5, σελ 84 των Δημοσιευμένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, με προσαρμογή για μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, όπως αναφέρεται στη σελ 8 της συνοδευτικής «Ετήσιας Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, επί των ενοποιημένων και ατομικών οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση από 1η Ιανουαρίου έως 31η Δεκεμβρίου 2017». Η ίδια ακριβώς προσαρμογή για μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα αναφέρεται και στις Δημοσιευμένες Οικονομικές Καταστάσεις του Ομίλου ΑΚΤΩΡ του 2017.
2. Ως προς τον ισχυρισμό ότι: «στη σελίδα 12 του εγγράφου, η Απόδοση Απασχολουμένων Κεφαλαίων της Κατασκευής εμφανίζεται το 2017 ως 6,7%.», επιβεβαιώνουμε ότι η Απόδοση Απασχολουμένων Κεφαλαίων (ROCE*) της Κατασκευής για το 2017, όπως εμφανίζεται στην Παρουσίαση, και με ρητή αναφορά «ROCE= (ΕΒΙΤ – Φόροι) / (Καθαρός Δανεισμός + Ίδια Κεφάλαια) – Αποτελέσματα Εκμετάλλευσης (ΕΒΙΤ) περιλαμβάνουν προσαρμογές για έκτακτα αποτελέσματα», προκύπτει απευθείας από τα δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη για τον Κλάδο Κατασκευής, όπως παρουσιάζεται στην Ενότητα 5, σελ 84-85 των Δημοσιευμένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων, σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, με προσαρμογή για μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, όπως αναφέρεται στη σελ 8 της συνοδευτικής «Ετήσιας Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, Επί των ενοποιημένων και ατομικών οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση από 1η Ιανουαρίου έως 31η Δεκεμβρίου 2017».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk