• Αναζήτηση
 • ΑΝΕΛ: Σημάδια αποσύνδεσης στον κομματικό μηχανισμό τους

  Σημάδια αποσύνθεσης παρουσιάζει ο κομματικός μηχανισμός των ΑΝΕΛ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ το «σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ τρίζει ολοένα και περισσότερο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σημάδια αποσύνθεσης παρουσιάζει ο κομματικός μηχανισμός των ΑΝΕΛ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ το «σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ τρίζει ολοένα και περισσότερο.

  Τις τελευταίες ώρες ήρθε να προστεθεί ακόμη ένας πονοκέφαλος για τα δύο κόμματα, αυτή τη φορά για το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης το οποίο φαίνεται να ανοίγει και το οποίο θα δοκιμάσει και πάλι τη συγκυβέρνηση.

  Ωστόσο, οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από το εσωτερικό των ΑΝΕΛ, στην κοινοβουλευτική των οποίων επικρατεί διγλωσσία και διχασμός για το συγκεκριμένο ζήτημα, με την κόντρα να ξεκινά με «άδειασμα» της θέσης του Τέρενς Κουίκ.

  Με επίσημη τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης, ανέφερε πως «οι θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι γνωστές και σταθερές. Η προσπάθεια για απομόνωση της Εκκλησίας δεν είναι αποδεκτή από εμάς».

  Όπως τόνισε, «πρέπει να έχουμε αίσθηση ποια είναι η Πίστη, η πεποίθηση και η επιθυμία του ελληνικού λαού. Θα υπερασπιστούμε τη σχέση της Εκκλησίας με την ελληνική κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω προσπάθεια απομόνωσής της».

  Μάλιστα, ο κ. Τοσουνίδης προανήγγειλε εντός των επομένων ημερών συνάντηση Π.Καμμένου – Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προκειμένου, όπως είπε, να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους κατά τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

  Με τις δηλώσεις αυτές ο εκπρόσωπος του κόμματος «άδειασε» τον υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, σημειώνοντας μάλιστα πως θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ για να επικρατήσουν οι απόψεις του.

  Ο υφυπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας πρέπει να είναι «διακριτοί», ενώ εκφράζοντας την προσωπική του άποψη υπογράμμισε πως «πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός Kράτους – Εκκλησίας».

  Επισήμανε, μάλιστα, πως θα δώσει τη δική του μάχη, έτσι ώστε να επικρατήσουν οι απόψεις του στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, όπου αναμένεται «ζωηρή συζήτηση», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

  Μπορεί, λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος να πανηγυρίζει από τα ξημερώματα της Παρασκευής με φόντο την απόφαση του Eurogroup και να μιλά για το τέλος των μνημονίων, αλλά ένα άλλο τέλος, φαίνεται ότι είναι προ των υπών, αυτό της διάλυσης του κόμματός του που ίδρυσε το 2012, μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου.

   

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk