Λαγκάρντ: Προβλέπει μαζική άφιξη χρηματοπιστωτικών εταιρειών στην Ευρωζώνη

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε από το Δουβλίνο, πως η ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη να υποδεχθεί μια «μαζική άφιξη» εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, λόγω Brexit.

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε από το Δουβλίνο, πως η ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη να υποδεχθεί μια «μαζική άφιξη» εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, λόγω Brexit.

«Έχει κρίσιμης σημασίας να πράξουμε ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα, σε όρους κανονιστικών ρυθμίσεων και επιτήρησης, για τη μαζική άφιξη επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου που τελικά θα φύγουν από το μέρος στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή με προορισμό την ηπειρωτική Ευρώπη και την Ιρλανδία», δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε συνέδριο με θέμα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ιρλανδία, γίνονται την στιγμή που επιχειρηματικοί κύκλοι εκφράζουν όλο και περισσότερους φόβους για μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα οδηγούσε σε ένα διαζύγιο χωρίς συναίνεση και θα έθετε υπό αμφισβήτηση οποιαδήποτε μεταβατική περίοδο.

Εμβληματικές τράπεζες του Σίτι έχουν προειδοποιήσει πως θα υποχρεωθούν να μεταφέρουν ορισμένες δραστηριότητες και τις θέσεις εργασίας που τις συνοδεύουν, παρόλο που ο τόνος που χρησιμοποιούν τα στελέχη τους μοιάζει τελευταία λιγότερο καταστροφολογικός.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά πως 10.000 θέσεις εργασίας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μπορεί να μεταφερθούν αλλού την πρώτη ημέρα του Brexit.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από το δικηγορικό γραφείο Baker & McKenzie, οι μισές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν ήδη μειώσει την επένδυσή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας του Brexit. Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 800 επικεφαλής επιχειρήσεων, οι οποίοι ερωτήθηκαν στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Ιρλανδία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk