Κοστέλο: Κίνδυνος μη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων μετά τον Αύγουστο

Υπέρ αυστηρής εποπτείας στην Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο, τάχθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Όπως εξήγησε, υπάρχει κίνδυνος μη εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Υπέρ αυστηρής εποπτείας στην Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο,
τάχθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας στο
Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Όπως εξήγησε, υπάρχει κίνδυνος μη
εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο υποστήριξε ότι νομίζει πως «υπάρχει κίνδυνος μη εφαρμογής» και σημείωσε: «Η δημόσια διοίκηση έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν είναι ακόμη ικανή μόνη της να κάνει μεταρρυθμίσεις. Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρέπει να υπάρξει εποπτεία υπό τη σωστή μορφή».

Ο αξιωματούχος της Κομισιόν τόνισε ότι «δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η επιτήρηση θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Παρατήρησε ότι ένα ζήτημα είναι αν θα υπάρξει πιστοληπτική γραμμή στήριξης, αλλά το πιο σημαντικό είναι «να σκεφτούμε μία αναπτυξιακή πολιτική, ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόσει η Ελλάδα μακροπρόθεσμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «όλοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει· τώρα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα εφαρμοστούν [οι μεταρρυθμίσεις]».

«Χρειαζόμαστε ένα πλαίσιο εποπτείας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να συνεχίσει την εφαρμογή αυτών των δύσκολων μεταρρυθμίσεων» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk