• Αναζήτηση
 • στη μπούκα

  «Γούρι» (δεν) έφερε τελικά στην υπουργό Πολιτισμού το Θεατρικό Μουσείο... Τίποτε δεν είναι ισχυρότερο στο ΥΠΠΟ από τα αρχαία και τους αρχαιολόγους. Ούτε ο υπουργός, φυσικά...

  «Γούρι» (δεν) έφερε τελικά στην υπουργό Πολιτισμού το Θεατρικό Μουσείο… Τίποτε δεν είναι ισχυρότερο στο ΥΠΠΟ από τα αρχαία και τους αρχαιολόγους. Ούτε ο υπουργός, φυσικά…
  nnn
  Αγνοώντας – όπως όλοι – ότι ο ανασχηματισμός βρισκόταν προ των πυλών, η Λυδία Κονιόρδου με το κτίριο της οδού Σταδίου είχε να επιδείξει μια πρόσφατη επιτυχία στο ενεργητικό της. Αλλά δεν ήταν αρκετή.
  nnn
  Στην αντιπαράθεση με τους αρχαιολόγους φάνηκε πως ήταν χαμένη από χέρι. Αλλο τραγωδός αρχαίου δράματος (στη φωτογραφία, Εκάβη, στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη – Θέατρο Νέου Κόσμου) κι άλλο αρχαιότητες και αρχαιολογία…
  nnn
  Πώς αλλιώς εξηγείται ο διορισμός υφυπουργού, και μάλιστα του συγκεκριμένου υφυπουργού, Κωνσταντίνου Στρατή, στην Μπουμπουλίνας.
  nnn
  Με πτυχίο Αρχαιολογίας από το ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακό από το Πολυτεχνείο, στις αποκαταστάσεις μνημείων, ο νέος υφυπουργός είναι μόνιμος υπάλληλος του ΥΠΠΟ. Εχει περάσει από πολλές και διαφορετικές διευθύνσεις, ενώ έχει διατελέσει (μεταξύ άλλων) και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
  Και όχι μόνον: Ηταν σύμβουλος του αντιπροέδρου και νυν υπουργού Γιάννη Δραγασάκη καθώς και του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, ενώ επί υπουργίας Μπαλτά στο ΥΠΠΟ διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του.
  Και κάτι ακόμα: Τον περασμένο Αύγουστο, με απόφαση της Λυδίας Κονιόρδου, απελύθη σύσσωμο το ΔΣ του ΤΑΠ, στο οποίο ο Κωνσταντίνος Στρατής ήταν μέλος. Παραμένει άλλωστε μέλος στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής.
  Με λίγα λόγια, και αρχαιολόγος και παιδί του ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο; Και ακόμη δεν χώρισαν αρμοδιότητες…
  nnn
  Συμβαίνει ακόμη στη χώρα μας; Κι όμως συμβαίνει.
  nnn
  Λογοκρισία στην τέχνη; Ναι, σε κάθε μορφής τέχνη. Το ζήσαμε πρόσφατα με το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου στο Φάληρο, το ξαναβλέπουμε τώρα με αφορμή την ελληνική εκδοχή του μιούζικαλ «Jesus Christ Super Star» – στο Ακροπόλ.
  nnn
  Οταν κάποιος / κάποιοι, μεμονωμένα ή οργανωμένα, προσπαθούν να εμποδίσουν την έκφραση της τέχνης, δεν εξετάζουμε καν το περιεχόμενο του έργου.
  nnn
  Στην προκειμένη δε περίπτωση μιλάμε για το κλασικό πλέον μιούζικαλ με την υπογραφή των Αντριου Λόιντ Βέμπερ και Τιμ Ράις.
  nnn
  Το αισιόδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η προσπάθεια φίμωσης είναι περιορισμένη. Το απαισιόδοξο είναι ότι γίνεται με επιθετικούς και βίαιους τρόπους. Η Αστυνομία (απλώς) παρακολουθεί…
  nnn
  Ας βάλει ο Θεός το χέρι του…   

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk