• Αναζήτηση
 • Σκλαβενίτης: Αυξήσεις σε 3.500 εργαζόμενους

  Πρόσφατα η αλυσίδα supermarket Σκλαβενίτης υπέγραψε με τα σωματεία των εργαζομένων τη νέα συλλογική σύμβαση

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Πρόσφατα η αλυσίδα supermarket Σκλαβενίτης υπέγραψε με τα σωματεία των εργαζομένων τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Στόχος της διοίκησης ήταν να υπάρξει ένα ενιαίο και πιο δίκαιο σύστημα αμοιβών για τους 21.000 εργαζόμενους μαζί με αυτούς που προήλθαν από το δίκτυο του Μαρινόπουλου.

  Σύμφωνα με πηγές κοντά στη Σκλαβενίτης η νέα συλλογικη σύμβαση προβλέπει:

  * Αυξήσεις στις αποδοχές 3.500 εργαζομένων ή το 16,5% του συνόλου.

  * Διατηρούνται οι καταβαλλόμενες αμοιβές για 16.500 άτομα, ή το 80% του συνόλου.

  * Αναπροσαρμόζονται οι απολαβές σε 700 υψηλόβαθμα στελέχη ή το 3% του συνόλου.
  Η αναπροσαρμογή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένα μέρος των εταιρικών παροχών  (που ξεπερνούσαν το όριο της σύμβασης)  θα ενσωματωθούν στο βασικό μισθό και το υπόλοιπο θα καταβάλλεται αν πιαστούν ορισμένοι στόχοι (μπόνους).

  Για τα υψηλόβαθμα στελέχη, από την Σκλαβενίτης επισημαίνουν ότι δεν επηρεάζονται από το παραπάνω μέτρο όσοι έχουν απολαβές έως 1.700 ευρώ μικτά και εργάζονται εκτός καταστημάτων. Επίσης δεν επηρεάζονται όσα υψηλόβαθμα στελέχη εργάζονται στο δίκτυο και έχουν απολαβές έως 2.000 ευρώ μικτά.

  Τέλος, από την Σκλαβενίτης επισημαίνουν πως μέχρι σήμερα έχουν ανακαινιστεί 143 καταστήματα του δικτύου της Μαρινόπουλος.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk