• Αναζήτηση
 • Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Όλα τα κομμάτια του παζλ θα έχουν συμπληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο

  «Όλα τα κομμάτια του παζλ θα έχουν συμπληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο», εκτίμησε πριν από λίγο ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, εξερχόμενος της πρώτης συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών στελέχη της κυβέρνησης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Όλα τα κομμάτια του παζλ θα έχουν συμπληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο», εκτίμησε πριν από λίγο ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, εξερχόμενος της πρώτης συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών στελέχη της κυβέρνησης.

  Από εκεί και πέρα, ο ίδιος τόνισε ότι ο στόχος της επίσκεψης-εξπρές των θεσμών είναι να έχουν εντοπιστεί μέχρι την Πέμπτη (οπότε και θα αναχωρήσουν οι επικεφαλής) τα προαπαιτούμενα που ενέχουν προβλήματα τεχνικής φύσης, αναφέροντας για παράδειγμα τα ζητήματα του Δημοσίου, ούτως ώστε να μην υπάρξουν καθεστερήσεις.

  Επίσης, πρόσθεσε ότι στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση μέχρι το Μάιο, ενώ όλα τα ζητήματα, μαζί με την ελάφρυνση του χρέους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

  Διεύρυνση των κριτηρίων για εξωδικαστικό και 120 δόσεις στο τραπέζι των θεσμών

  Την επέκταση του εξωδικαστικού μηχανισμού και σε επιχειρήσεις με οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ, καθώς και των 120 δόσεων για χρέη άνω των 50.000 ευρώ, έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς η ελληνική πλευρά.

  Συγκεκριμένα, η ελληνική αντιπροσωπεία έκανε επισκόπηση αναφορικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ενώ παρουσίασε την πρόταση της για την επέκταση των ρυθμίσεων και σε επιχειρήσεις με οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ.

  Παρουσιάζοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ελληνική πλευρά τεκμηρίωσε σε μια πρώτη συνάντηση τη θέση της, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί δέχθηκαν να δώσουν την έγκρισή τους να υποβάλει η ελληνική πλευρά σχετική νομοθετική ρύθμιση.

  Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμούς, να ψηφιστεί ρύθμιση από την Βουλή έως τον Απρίλιο.

  Στις συναντήσεις που θα έχουν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, αναμένεται να συζητηθεί η επέκταση των 120 δόσεων προς ελεύθερους επαγγελματίες και για όφειλες άνω των 50.000 ευρώ, αλλά και οι αλλαγές που σχεδιάζονται στον νόμο Κατσέλη, η ισχύς του οποίου λήγει ‪στις 31 Δεκεμβρίου 2018‬. Οι αλλαγές αφορούν στην αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών όπως:

  – στην άρση του τραπεζικού απόρρητου όσων αιτούνται την προστασία του νόμου, ενώ αυτό θα επεκταθεί και για εκείνους που έχουν ήδη υπαχθεί ή βρίσκονται στα στάδια της προδικαστικής διαδικασίας.

  – στην αυστηρoποίηση του πλαισίου των αναβολών εκδίκασης των υποθέσεων στα ειρηνοδικεία

  – στην έξωση από τις ευεργετικές διάταξης του νόμου, όσων διαπιστωθεί ότι απέκρυψαν από δόλο οικονομικά στοιχεία, ή μετέβαλαν την περιουσιακή τους κατάσταση.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk