• Αναζήτηση
 • Αγορές: Στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Fed

  Ευμετάβλητη η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου, σύμφωνα με

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ευμετάβλητη η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στη δημοσίευση της εξαμηνιαίας έκθεσης της Fed, η οποία προηγείται της κατάθεσης νομισματικής πολιτικής του Προέδρου της Fed J. Powell στο Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα (28/2).

  Ο πρόδρομος οικονομικός δείκτης στις ΗΠΑ κατέγραψε σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο αύξηση κατά 1% (εκτίμηση: 0,7%, Δεκέμβριος: 0,6%) και σε ετήσια βάση εμφάνισε τη μεγαλύτερη ενίσχυση (6,2%, 12/17: 5,7%) από τον Ιούλιο του 2014. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν το Φεβρουάριο στις 222.000 (ιστορικός μέσος όρος: 355.700) από 229.000, συμβαδίζοντας με ευνοϊκή εικόνα της αγοράς εργασίας.

  Στα πρακτικά της συσκέψεως της ΕΚΤ του Ιανουαρίου, τα οποία δημοσιεύτηκαν χθες, αναφέρθηκε ότι ορισμένα μέλη εξέφρασαν προτίμηση για μεταβολή του λεκτικού της σηματοδοτήσεως προς την κατεύθυνση λιγότερο υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής. Ωστόσο, θεωρήθηκε ότι η προσαρμογή του λεκτικού είναι πρώιμη και θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για την οικονομική προοπτική.

  Επαναλήφθηκε ότι η προαναφερθείσα αναθεώρηση του λεκτικού μπορεί να συμβεί νωρίς το 2018. Στη Γερμανία ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος IFO υποχώρησε το Φεβρουάριο στις 115,4 μονάδες (εκτίμηση: 117, Ιανουάριος: 117,6, μ.ο. δώδεκα μηνών: 115,7, ιστορικός μ.ο.: 102,4). Η τριμηνιαία αύξηση του ΑΕΠ δ’ τριμήνου στη Μ. Βρετανία αναθεωρήθηκε καθοδικά στο 0,4% (γ’ τρίμηνο: 0,5%) από 0,5%, που ήταν η αρχική μέτρηση. Σε ετήσια βάση, η αύξηση του ΑΕΠ δ’ τριμήνου στη Μ. Βρετανία αναθεωρήθηκε στο 1,4% (γ’ τρίμηνο: 1,8%).

  Στην Ευρωζώνη ανακοινώνεται σήμερα η τελική μέτρηση του πληθωρισμού Ιανουαρίου. Πραγματοποιείται άτυπη Σύνοδος κορυφής της Ε.Ε.. Στις ΗΠΑ δημοσιεύεται σήμερα η εξαμηνιαία έκθεση νομισματικής πολιτικής της Fed.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk