• Αναζήτηση
 • στη μπούκα

  Και ξαφνικά το θέατρο πήρε τ’ απάνω του.

  Και ξαφνικά το θέατρο πήρε τ’ απάνω του.
  nnn
  Μετά την επαναφορά του θεσμού των επιχορηγήσεων και την πρόσφατη ανακοίνωση για την εξεύρεση μόνιμης στέγης για το πολύπαθο Θεατρικό Μουσείο, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση ανάμεσα στον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης με τους ανθρώπους του θεάτρου.
  nnn
  Παραγωγοί, θεατρικοί επιχειρηματίες και εργαζόμενοι συμμετείχαν σε μια συζήτηση με κρατικούς εκπροσώπους για τους κανόνες του θεάτρου, κυρίως για ό,τι έχει να κάνει με τις ώρες δουλειάς, τις συμβάσεις, τους μισθούς.
  nnn
  Ισως γιατί το θέατρο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.
  nnn
  Ουρές και λίστες αναμονής, θεάματα για κάθε γούστο, παραστάσεις με βελούδινα καθίσματα αλλά και σε πάγκους, μονόλογοι και έργα συνόλου, θίασοι υψηλών αξιώσεων και δουλειές από νεανικές ομάδες, κλασικά ανεβάσματα και πειραματικές σκηνοθεσίες.
  nnn
  Η πρόσφατη έρευνα της Public Issue, που διενεργήθηκε στα τέλη του 2017, έβαλε το θέατρο στην πρώτη θέση των επιλογών του κόσμου από πλευράς τέχνης. Πάνω από το 50% των Ελλήνων πηγαίνει τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο θέατρο. Καιρός να το διπλασιάσουν!
  nnn
  «Δούλες» ετοιμάζονται, όπως όλα δείχνουν, για του χρόνου, αλλά με άνδρες!
  nnn
  Προς το παρόν, οι «Δούλες» ξεκινούν στο Τέχνης, πενήντα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα. Το κλασικό πλέον θεατρικό του Ζαν Ζενέ (φωτογραφία) επιστρέφει με τη Μαριάννα Κάλμπαρη να το σκηνοθετεί και να παίζει την Κυρία. Μαζί η Κάτια Γέρου και η Κωνσταντίνα Τακάλου στους ρόλους της Κλερ και της Σολάνζ.
  nnn
  Τσέχοφ συνέχεια και του χρόνου: Μετά τον «Γλάρο» που ανέβασε ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Δημοτικό Θέατρ Πειραιά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Διαμαντής συνεχίζει με τον «Θείο Βάνια». Ο Γιώργος Κιμούλης θα τον υποδυθεί σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη.
  nnn
  Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο θέατρο Δημήτρης Χορν, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ανεβάζει τον «Βυσσινόκηπο». Το τελευταίο έργο του ρώσου συγγραφέα θα αποτελέσει τη συνέχεια της συνεργασίας του σκηνοθέτη με το θέατρο της οδού Αμερικής.
  nnn
  Οικογενειακή υπόθεση: Η Ελένη Γερασιμίδου μοιράζεται τη σκηνή του θεάτρου Από Κοινού με τον άνδρα και την κόρη της. Μαζί με τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου υποδύονται μια οικογένεια στην οποία εισέρχεται ένας επισκέπτης, τον οποίο παίζει ο Χάρης Ασημακόπουλος.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk