• Αναζήτηση
 • Στο EuroWorking Group της 1ης Μαρτίου πλειστηριασμοί και Ελληνικό

  Από νέες «εξετάσεις» θα περάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την 1η Μαρτίου κατά την συνεδρίαση του

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Από νέες «εξετάσεις» θα περάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την 1η Μαρτίου κατά την συνεδρίαση του EuroWorkig Group προκειμένου να λυθούν τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, το Ελληνικό και η ομαλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

  Οι θεσμοί αναμένουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινούν την Τετάρτη προκειμένου να αξιολογήσουν το νέο σύστημα, πριν δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, η οποία δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τα μέσα Μαρτίου.

  Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες θέλουν να διαπιστώσουν στην πράξη την αποτελεσματικότητα του μέτρου, γιατί εκείνο που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ανεμπόδιστη πραγματοποίηση των πλειστηριασμών και η κάλυψη της επικράτειας.

  Για το Ελληνικό, που είναι το άλλο προαπαιτούμενο, ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί Μοσκοβισί είπε ότι αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ πριν από το τέλος του μήνα σχετικά με το προεδρικό διάταγμα.

  «Εξετάσεις» την 1η Μαρτίου

  Στη σύνοδο του Euroworking Group της 1ης Μαρτίου στο «μενού» θα βρίσκεται πέρα από τις εκκρεμότητες και το θέμα του χρέους, προετοιμάζοντας την υπουργική σύνοδο που θα ακολουθήσει.

  Ο αρχικός στόχος ήταν το Eurogroup της 12ης Μαρτίου να επικεντρωθεί στο χρέος μαζί με τις υπόλοιπες «παραμέτρους» της μεγάλης αξιολόγησης που ξεκίνησε. Έτσι η κυβέρνηση καλείται να τελειώσει με τα «κατάλοιπα» του παρελθόντος, ώστε να μην σκιάζουν τη διαπραγμάτευση που ξεκίνησε για την επόμενη ημέρα της Ελλάδος.

  Στην Αθήνα οι θεσμοί

  Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου αναμένεται η έλευση των θεσμών στην Αθήνα, ενώ θα προηγηθεί μέσα στην εβδομάδα η έλευση των τεχνικών κλιμακίων. Η συγκεκριμένη επίσκεψη θα είναι ολιγοήμερη και στις συζητήσεις θα τεθούν η ατζέντα και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων επαφών, καθώς και η πορεία υλοποίησης ορισμένων από τα πλέον σημαντικά προαπαιτούμενα.

  Οι επικεφαλής των κλιμακίων προγραμματίζεται να επανέλθουν μετά το Πάσχα για τις τελικές διαπραγματεύσεις, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται οι λεπτομέρειες του «ελληνικού προγράμματος» που θα εφαρμοστεί μετά το μνημόνιο, οι ρυθμίσεις για το χρέος, καθώς και το είδος της εποπτείας μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk