• Αναζήτηση
 • Βελτιώνεται το επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές

  Διατηρείται η ήπια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Διατηρείται η ήπια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Το ενδιαφέρον την τρέχουσα εβδομάδα εστιάζεται στην ανακοίνωση στοιχείων για τον τομέα μεταποίησης στην Ευρωζώνη (21/2) και στη δημοσίευση των πρακτικών της πρόσφατης συσκέψεως της Fed (21/2).

  Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη περιορίστηκε το Δεκέμβριο στα 29,9 δισ. ευρώ από 35 δισ. ευρώ το Νοέμβριο, ωστόσο συνολικά για το έτος διαμορφώθηκε σε υψηλό (391 δισ. ευρώ) από καταγραφής των στοιχείων (1999). Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν ότι ο Υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας (Luis De Guindos) θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Αντιπροέδρου της ΕΚΤ. Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του νυν Αντιπροέδρου της ΕΚΤ (Constancio) ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου, ενώ η θητεία του Προέδρου της ΕΚΤ (Draghi) ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2019.

  Στη Μ. Βρετανία αναμένεται ο δείκτης βιομηχανικών παραγγελιών CBI Φεβρουαρίου. Στη Γερμανία ανακοινώνεται ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW και στην Ευρωζώνη ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk