• Αναζήτηση
 • Ρευστοποιήσεις σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου αναμένουν οι αναλυτές

  Ρευστοποιήσεων σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου αναμένουν οι αναλυτές των αγορών, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο της Alpha Bank.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ρευστοποιήσεων σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου αναμένουν οι αναλυτές των αγορών, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο της Alpha Bank.

  Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα θα βρεθεί η ετήσια ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ στο Κογκρέσο.

  Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η ιδιωτική κατανάλωση στις ΗΠΑ ενισχύθηκε σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο κατά 0,4% (Νοέμβριος: 0,8%), όπως αναμενόταν.

  Τα ιδιωτικά εισοδήματα αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο για έκτο συνεχόμενο μήνα και σε ετήσια βάση καταγράφηκε η μεγαλύτερη ενίσχυση (4,1%, Νοέμβριος: 3,8%) από τον Οκτώβριο του 2015.

  Ο αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης PCE εμφάνισε αύξηση σε ετήσια βάση κατά 1,7% το Δεκέμβριο (Νοέμβριος: 1,8%) και ο δομικός αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης PCE κατέγραψε σε ετήσια βάση ενίσχυση κατά 1,5% (Νοέμβριος: 1,5%), όπως αναμενόταν.

  Ο δείκτης μεταποίησης Dallas Fed αυξήθηκε τον Ιανουάριο σε υψηλό (33,4, Δεκέμβριος: 29,7) από το Δεκέμβριο του 2005.

  Παράλληλα, συνεκτιμάται το γεγονός ότι ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ (P. Praet) εκτιμά ότι το πρόγραμμα ποσοτικής επέκτασης είναι ακόμα αναγκαίο, καθώς δεν έχουν πλήρως επιτευχθεί οι στόχοι του.

  Ακόμη, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, το ΑΕΠ της Γαλλίας εμφάνισε σε τριμηνιαία βάση στο δ’ τρίμηνο αύξηση κατά 0,6% (εκτίμηση: 0,6%, γ’ τρίμηνο: 0,5%) και σε ετήσια βάση κατέγραψε τη μεγαλύτερη ενίσχυση (2,4%, εκτίμηση: 2,3%) από το α’ τρίμηνο του 2011.

  Στην Ελβετία ο πρόδρομος οικονομικός δείκτης KOF υποχώρησε τον Ιανουάριο σε χαμηλό (106,9, Δεκέμβριος: 111,4) από το Σεπτέμβριο του 2017.

  Στην Ευρωζώνη αναμένονται ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης Ιανουαρίου και η αρχική μέτρηση του ΑΕΠ δ’ τριμήνου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιανουαρίου. Ξεκινά η διήμερη σύσκεψη της Fed.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk