• Αναζήτηση
 • Αγορές: Περιορισμένες μεταβολές σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου

  Περιορισμένες μεταβολές σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Περιορισμένες μεταβολές σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank.

  Σύμφωνα με την αρχική μέτρηση, το ΑΕΠ των ΗΠΑ εμφάνισε σε ετησιοποιημένη τριμηνιαία βάση στο δ’ τρίμηνο αύξηση κατά 2,6% (εκτίμηση: 3%, γ’ τρίμηνο: 3,2%). Στην ενίσχυση του ΑΕΠ θετική συνεισφορά είχαν η ιδιωτική κατανάλωση (2,58%), οι ιδιωτικές επενδύσεις (0,6%) και οι δημόσιες δαπάνες (0,5%), ενώ αρνητικό αντίκτυπο είχαν οι καθαρές εξαγωγές (1,13%). Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ κατέγραψε στο δ’ τρίμηνο αύξηση κατά 2,5%.

  Συνολικά για το 2017, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 2,3% (2016: 1,5%, μέσος όρος 10 ετών: 1,4%, μέσος όρος 1930-2017: 3,3%). Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ εμφάνισαν σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο τη μεγαλύτερη αύξηση (2,9%, Νοέμβριος: 1,7%) από τον Ιούνιο του 2017 και οι εκτός τομέα μεταφορών παρουσίασαν ενίσχυση κατά 0,6% (Νοέμβριος: 0,3%).

  Στη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση, το ΑΕΠ εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο τριμηνιαία αύξηση κατά 0,5% (εκτίμηση: 0,4%, γ’ τρίμηνο: 0,4%) και σε ετήσια βάση κατέγραψε ενίσχυση κατά 1,5% (εκτίμηση: 1,4%, γ’ τριμήνου: 1,7%).

  Μέλος της ΕΚΤ (Knot) θεωρεί ότι το πρόγραμμα ποσοτικής επέκτασης της ΕΚΤ θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, διευκρινίζοντας ότι κατά την άποψή του δεν θα πρέπει να συνεχισθεί μετά το Σεπτέμβριο.

  Στις ΗΠΑ αναμένονται η ιδιωτική κατανάλωση και ο δομικός αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης Δεκεμβρίου.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk