• Αναζήτηση
 • Τεχνολογικό startup εξαγόρασε ο Ομιλος Olympia

  Ο όμιλος Olympia (Sunlight, Public, Play κ.ά.) απέκτησε το 80% της METIS Cyberspace Technology SA - ενός τεχνολογικού startup στον κλάδο της ναυτιλίας - και πρόκειται να επενδύσει 4 εκατ. ευρώ τη διετία 2018-2019 για να δώσει τη δυνατότητα στη METIS να διευρύνει τις δραστηριότητές της.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ο όμιλος Olympia (Sunlight, Public, Play κ.ά.) απέκτησε το 80% της METIS Cyberspace Technology SA – ενός τεχνολογικού startup στον κλάδο της ναυτιλίας – και πρόκειται να επενδύσει 4 εκατ. ευρώ τη διετία 2018-2019 για να δώσει τη δυνατότητα στη METIS να διευρύνει τις δραστηριότητές της.
  Η METIS εξειδικεύεται στα πεδία της ηλεκτρονικής μηχανικής, του IoT (Internet of Things), του cloud computing και της τεχνητής νοημοσύνης, για τις ανάγκες της παγκόσμιας ποντοπόρου ναυτιλίας. Η εταιρεία παρέχει μια καινοτόμα λύση σε παγκόσμιο επίπεδο που επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του στόλου των πλοίων τους, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας τους, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.
  Ο Κ. Καραφωτάκης, CEO του ομίλου Olympia, δήλωσε σχετικά με τη νέα επένδυση: «Το σύστημα της METIS αναπτύχθηκε αποκλειστικά από μια ομάδα ελλήνων επιστημόνων με μεγάλη εμπειρία στις ανάγκες και απαιτήσεις της ναυτιλίας. Η ιδέα για τη σύσταση της METIS ξεκίνησε από την επιθυμία αυτής της ομάδας επιστημόνων και μηχανικών να δημιουργήσει μια καινοτόμα τεχνολογική λύση, η οποία θα φέρει την επανάσταση στον κλάδο της ναυτιλίας, έναν κλάδο με σημαντικότατη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Το επενδυτικό μας πλάνο, ύψους 4 εκατ. ευρώ, τοποθετείται στην περίοδο 2018-2019 και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της METIS, η οποία με έδρα την Ελλάδα θα μπορέσει να επεκτείνει τις συνεργασίες της σε όλον τον κόσμο, όπου υπάρχει ναυτιλιακή δραστηριότητα».

  Η METIS

  Η λύση METIS (Maritime Efficiency Through Intelligent Systems) βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και στη μηχανική μάθηση αξιοποιώντας την τεχνολογία των ασύρματων δικτύων και των έξυπνων συσκευών, προσφέροντας τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για τη λειτουργία του πλοίου σε πραγματικό χρόνο από την έδρα της ναυτιλιακής επιχείρησης, χωρίς να παρεμβαίνει το πλήρωμα.
  Η λύση της METIS θέτει ουσιαστικά, με απλό τρόπο, την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της ναυτιλίας, παρακολουθώντας ακατάπαυστα δεκάδες παραμέτρους του πλοίου, με στόχο να αποτελεί στην πράξη έναν «προσωπικό βοηθό» στην υπηρεσία  της ναυτιλιακής αλλά και του πληρώματος του πλοίου.
  Ηδη η METIS έχει ξεκινήσει συνεργασία με εταιρείες-πρωταγωνιστές στον τομέα της παγκόσμιας ναυτιλίας, τόσο ελληνικών όσο και ξένων συμφερόντων. Στο πλαίσιο της ανάπτυξής της, η εταιρεία θα προχωρήσει και στην αύξηση του εργατικού δυναμικού της μέσα στο 2018, σε 35 άτομα από 22 σήμερα.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Οικονομία