• Αναζήτηση
 • Alpha Bank: Το ευνοϊκό περιβάλλον βοηθάει την ελληνική οικονομία

  Το αποτύπωμα του ευνοϊκού διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος είναι ήδη ορατό στην εξέλιξη της ελληνικής

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το αποτύπωμα του ευνοϊκού διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος είναι ήδη ορατό στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα στην πορεία των εισπράξεων από τον τουρισμό, στην εξαγωγική δυναμική της ελληνικής μεταποιήσεως και στη σταδιακή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank.

  Διαβάστε το εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας

  Η τελευταία διευκολύνει την προσπάθεια σταδιακής επιστροφής του Δημοσίου στις αγορές για άντληση ρευστότητος. Η πορεία αυτή επιβεβαιώθηκε από τη μεγάλη επιτυχία με την οποία ολοκληρώθηκε η ομολογιακή έκδοση της Alpha Bank ύψους €500 εκατ. πενταετούς διάρκειας και αποδόσεως 2,75%, η οποία διαφοροποίησε περαιτέρω τη χρηματοδοτική της βάση και περιόρισε σημαντικά την εξάρτησή της από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητος της Τραπέζης της Ελλάδος.

  Η μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών στην έκδοση, η οποία καλύφθηκε σε ποσοστό 93% από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της Τραπέζης στις διεθνείς αγορές. Ο βαθμός αξιοποιήσεως αυτού του ευνοϊκού περιβάλλοντος, ωστόσο, θα προσδιορισθεί από τη διαμόρφωση των συνθηκών εξόδου από το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής, παράλληλα με την τέταρτη αξιολόγηση, και κυρίως από την ομαλή επιστροφή του ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk