• Αναζήτηση
 • Alpha Bank: Άντλησε 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,50%

  Η Alpha Bank ολοκλήρωσε με επιτυχία την Έκδοση Καλυμμένης Ομολογίας ύψους 500 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας με κουπόνι 2,50% ετησίως.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Η Alpha Bank ολοκλήρωσε με επιτυχία την Έκδοση Καλυμμένης Ομολογίας ύψους 500 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας με κουπόνι 2,50% ετησίως.
  Η απόδοση στη λήξη διαμορφώθηκε στο 2,75%. Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Καλυμμένων Ομολογιών Ι που προβλέπει απευθείας έκδοση από την Τράπεζα έως και 8 δισ. ευρώ.
  Η εκδοθείσα Καλυμμένη Ομολογία εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου και αξιολογήθηκε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολογήσεως Moody’s και Fitch με διαβάθμιση Β3 και B αντιστοίχως.
  Η Έκδοση προσέλκυσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον μετά από σειρά επιτυχημένων συναντήσεων (roadshow) με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Μιλάνο. Το Βιβλίο Προσφορών υπερκαλύφθηκε σχεδόν 5 φορές, με το μεγαλύτερο μέρος της Εκδόσεως να καλύπτεται από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές (93%).
  Συντονιστές της Εκδόσεως (Joint Lead Managers) ήταν οι Barclays, Citi, Commerzbank, JP Morgan, NatWest Markets.
  Ο Διευθύνων Σύμβουλος – CEO της Alpha Bank, κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε πως « η επιτυχία της Εκδόσεως ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ικανότητά της να υποστηρίζει με συνέπεια ανάλογες συναλλαγές. Επιπλέον, συνεισφέρει στην επίτευξη του επιχειρησιακού στόχου της Τραπέζης για διαφοροποίηση της χρηματοδοτικής της βάσεως και επιταχύνει την αποδέσμευσή της από την χρηματοδότηση μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος».
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk