• Αναζήτηση
 • Η εταιρεία ΤΟΒΕΑ έλαβε το βραβείο Chivas Venture

  To Chivas Vebture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας ανέδειξε την ελληνική επιχείρηση TOBEA που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ τον Μάιο του 2018 και θα διεκδικήσει μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης του 1 εκατ. δολαρίων

  ΤοΒΗΜΑ Team
  To Chivas Vebture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας ανέδειξε την ελληνική επιχείρηση TOBEA που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ τον Μάιο του 2018 και θα διεκδικήσει μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης του 1 εκατ. δολαρίων
  Oι 5 Έλληνες φιναλίστ κοινωνικοί επιχειρηματίες οι οποίοι προέρχονται από περιοχές σε όλη την Ελλάδα, την Πάτρα, την Σίφνο, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Αθήνα, παρουσίασαν χθες τις επιχειρήσεις τους μπροστά στην κριτική επιτροπή του ελληνικού διαγωνισμού Chivas Venture, που αποτελούνταν από τους Χρήστο Αλεφάντη – Διευθυντή Σύνταξης στο Περιοδικό δρόμου «Σχεδία», Αγγελική Καραγιαννάκη – Διευθύντρια του Aceln της ΑΣΟΕΕ, Αλέξανδρο Νούσια –  Διευθυντή Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, Λίτσα Παναγιωτοπούλου – Γ. Γ. του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της EVIA IP Ltd, Αντιπρόεδρο της PAPAPOSTOLOU S.A. Medical Equipments and Solutions και Λυδία Παπανδρέου – Γεν. Διευθύντρια Ashoka Ελλάδας.
  Μετά από μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, η TOBEA αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό.  Ο CEO της Pernod Ricard Hellas, κ. Cyril Claquin έδωσε το βραβείο στον νικητή και δήλωσε:
   
  «Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείται το Chivas Venture στην Ελλάδα, με στόχο να στηρίξει έμπρακτα startups που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι κοινωνικοί επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για τη συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον νικητή! Είναι πραγματικά μία πολύ αξιόλογη επιχείρηση με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και άρτιο επιχειρηματικό μοντέλο, κι είμαστε κάτι περισσότερο από σίγουροι ότι θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό».
  Ο Ιγνάτιος Φωτίου της TOBEA  θα συμμετάσχει μαζί με 26 ακόμα κοινωνικούς επιχειρηματίες παγκοσμίως και θα διεκδικήσει μια θέση στους Final 5, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την επιχείρησή του μπροστά σε εκατοντάδες επενδυτές, επιχειρηματίες, άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία αλλά και media, απ’  όλον τον κόσμο.
   
  Ο τελικός θα γίνει στο Άμστερνταμ στις 24 Μαΐου του 2018. Πριν τον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture, οι 27 φιλόδοξοι επιχειρηματίες θα πάρουν μέρος στο Accelerator Programme, που θα διαρκέσει 3 ημέρες στο Oxford University στο The Skoll Centre for Social Entrepreneurship. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στους φιναλίστ ν’ αναπτύξουν τα ηγετικά χαρακτηριστικά τους, συμμετέχοντας σε workshops και συνομιλώντας με παγκόσμιους οραματιστές για θέματα που άπτονται του κλάδου.
  Από τις 4 Απριλίου του 2018, το κοινό θα είναι αυτό που θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιοι θα είναι οι κοινωνικοί επιχειρηματίες που θα κερδίσουν ένα αρχικό μερίδιο από τη συνολική χρηματοδότηση. Μετά το πέρας τριών έντονων εβδομάδων διαδικτυακής ψηφοφορίας, θα μοιραστούν ανάμεσα στους φιναλίστ τα πρώτα $200,000 της χρηματοδότησης. Το υπόλοιπο ποσό  από το $1m της χρηματοδότησης θα διανεμηθεί live από τον Παγκόσμιο Τελικό του Chivas Venture 2018.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk