Επαφές Παπαδημητρίου με επιχειρηματίες για προγράμματα χρηματοδότησης

Τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής επισκέφτηκε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, όπου και ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

Τη βιομηχανία Ρητινών Μεγάρων (Megara Resins), μία μικρή μονάδα μυδοκαλλιέργειας, τις εγκαταστάσεις της Media Strom και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας καλλυντικών APIVITA επισκέφθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και συνομίλησε με τους υπευθύνους, για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ως προς την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αλλά και για τα διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

Ξεκινώντας από τα Μέγαρα ο κ. Παπαδημητρίου επισκέφθηκε τη Βιομηχανία Ρητινών Μεγάρων (Megara Resins). Οι ιδιοκτήτες Κώστας και Χρήστος Φάνης και στελέχη της εταιρείας, ενημέρωσαν τον υπουργό για την πορεία και τους στόχους της εταιρείας, τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε επενδυτικό επίπεδο, ενώ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την γραφειοκρατία και τη χρηματοδότηση. Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ως προς την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αλλά και για τα διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων του υπουργείου, όπως το «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ». Στη συνέχεια ο κ Παπαδημητρίου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις παραγωγής και επεξεργασίας ρητινών της εταιρείας, της οποίας τα προϊόντα χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών με εξαγωγές 80% σε 53 χώρες.

Αμέσως μετά, ο κ. Παπαδημητρίου βρέθηκε στη μικρή μονάδα μυδοκαλλιέργειας και το κέντρο αποστολής, καθαρισμού και αποκελύφωσης οστράκων του Ιωάννη Σεβαστή. Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Σεβαστή για την διαδικασία εξυγίανσης-καθαρισμού των οστράκων, αλλά και για τον τρόπο προώθησής τους στην αγορά.

Στο Μαρκόπουλο και στις εγκαταστάσεις της Media Strom, βρέθηκε στη συνέχεια ο υπουργός. Ο ένας από τους ιδρυτές και πρόεδρος της εταιρείας Ιωάννης Νιάρχος, ενημέρωσε τον κ. Παπαδημητρίου για την πορεία της εταιρείας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά και τους στόχους για ανάπτυξη ιδιαίτερα στον τομέα των εξαγωγών. Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Οικονομίας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε ότι η επαφή της εταιρείας με τον Οργανισμό Enterprise Greece θα βοηθούσε στην ενίσχυση των εξαγωγικών προσπαθειών της επιχείρησης. Στη συνέχεια ο υπουργός ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου στρωματοποιΐας.

Τέλος ο κ. Παπαδημητρίου επισκέφθηκε τις βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της εταιρείας καλλυντικών APIVITA. Μετά από μια σύντομη περιγραφή της φιλοσοφίας για την κατασκευή του κτιρίου, αλλά και μικρής ξενάγησης στους χώρους των εργαστηρίων, ο κ. Παπαδημητρίου συνομίλησε και συζήτησε με τον Πρόεδρο της εταιρείας Νίκο Κουτσιανά και τους συνεργάτες του για την συνολική φιλοσοφία της εταιρείας, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξή της και σε άλλους τομείς δραστηριοποίησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk