• Αναζήτηση
 • ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει δέσμευση για 130.000 πλειστηριασμούς ως το 2021

  Δεν υπάρχει συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς έως το 2021 τονίζουν, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δεν υπάρχει συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς έως το 2021 τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών παραπέμποντας στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη –και τελική– αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος. Σε αυτά, ξεκαθαρίζουν οι ίδιοι, δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

  Οι παράγοντες του ΥΠΟΙΚ τονίζουν ότι τα στοχεία στα οποία στηρίχθηκαν για την εξαγωγή του συμπεράσματος αυτού τα άντλησαν από την Έκθεση Συμμόρφωσης των Θεσμών, η οποία όμως -όπως εξηγούν- «αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας».

  Ειδικότερα, παράγοντες του υπουργείου τονίζουν σε ειρωνικό τόνο ότι «προς απογοήτευση» πολλών μέσων ενημέρωσης που ανακάλυψαν σήμερα συμφωνία της κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια «οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει».

  Όπως εξηγούν οι ίδιοι, η Έκθεση Συμμόρφωσης των Θεσμών για την 3η αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται τα συγκεκριμένα μέσα, αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας.

  H χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, συνεχίζουν, αποφάσισε το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών.

  Σημειώνεται, επίσης, ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη –και τελική– αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

  Οι ίδιοι καταλήγουν λέγοντας πως «τα κείμενα αυτά μπορεί να τα διαβάσει οποιοσδήποτε, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

  Οικονομία