• Αναζήτηση
 • Standard & Poor’s: Αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας

  Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε 'B' από 'B-' με θετικές προοπτικές, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισής του μέσα στο 2018.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε ‘B’ από ‘B-‘ με θετικές προοπτικές, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισής του μέσα στο 2018.

  «Κατά την άποψή μας, οι προοπτικές για την ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί, μαζί με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και εν μέσω μίας περιόδου σχετικής πολιτικής σταθερότητας. Συνεπώς, αναβαθμίσαμε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις μας για την Ελλάδα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε ‘B’ από ‘B-‘», αναφέρει η ανακοίνωση.

  Fitch: Αναβάθμισε την Ισπανία σε Α-, με σταθερό το outlook

  Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ισπανίας στη βαθμίδα «Α-» από «ΒΒΒ+» προηγουμένως προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας παράλληλα θετικό το outlook.

  H Fitch αποδίδει την αναβάθμιση στο γεγονός ότι η Ισπανία συνεχίζει να επωφελείται από τη μείωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών, χάρη στην ισχυρή και σχετικά ευρεία οικονομική ανάκαμψη. Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου του 2017 αναμένεται να είναι αντίστοιχος με αυτόν του 3ου τριμήνου, δηλαδή στο 0,8%, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 3,1% για ολόκληρο το έτος και κατά μέσο όρο 3,3% από το 2015-2017.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk