• Αναζήτηση
 • Βίτσας: Μειώνεται ο χρόνος της εναλλακτικής θητείας

  Στο «σπάσιμο» της τιμωρητικής αντίληψης που συνοδεύει την εναλλακτική θητεία κινείται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Δ.Βίτσα, ο οποίος προαναγγέλλει μείωση του χρόνου της εναλλακτικής θητείας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο «σπάσιμο» της τιμωρητικής αντίληψης που συνοδεύει την εναλλακτική
  θητεία κινείται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από συνέντευξη του
  αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Δ.Βίτσα, ο οποίος προαναγγέλλει μείωση του
  χρόνου της εναλλακτικής θητείας.

  Στη συνέντευξή του στην «Αυγή», ο Δημήτρης Βίτσας σημειώνει ότι «πλέον κάποιος μπορεί να υπηρετεί την εναλλακτική θητεία στις μεγάλες πόλεις, εκεί που υπάρχει και η κρίση».

  Σε ό,τι αφορά την «ωφέλιμη θητεία», τονίζει ότι υπογράφηκε απόφαση βάσει της οποίας άλλοι 19 οπλίτες γιατροί θα υπηρτούν ως αγροτικοί γιατροί και θα πληρώνονται από το υπουργείο Υγείας, ενώ ανακοινώνει την εξίσωση των επιστημόνων εξωτερικού και εσωτερικού, που δικαιούνται να εξαγοράσουν την θητεία τους.

  Σχετικά με την μείωση του χρόνου της εναλλακτικής θητείας, ο κ. Βίτσας αναφέρει: «Υπάρχει σειρά ζητημάτων που το νομικό μας γραφείο εξετάζει και που κινούνται νομίζω σε μια δίκαιη κατεύθυνση. Μειώνεται ας πούμε ο χρόνος. Γιατί να έχει διαφορετικό χρόνο η εναλλακτική από την κανονική θητεία; Σήμερα η κανονική είναι από 9 έως 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες».

  Πολιτική