• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Η ΝΔ η μόνη πολιτική δύναμη έτοιμη να αλλάξει τη χώρα

  Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να «ξεδιπλωθεί» ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας για το νέο έτος κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Το κράτος αποτελεί εργαλείο αυταρχισμού. Δεν λειτουργεί πλέον ως αρωγός του ανυπεράσπιστου απέναντι στην ανομία και την καταστροφή πολίτη. Η πίεση προς τη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής και διαρκής. Ζούμε μια περίοδο χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας, από το 1974 και μετά» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση των τομερχών της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

  «Ο Τσίπρας έχει το θράσος να λέει ότι η γ’ αξιολόγηση έκλεισε χωρίς κανένα νέο μέτρο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ υπογράμμισε ότι «το 2018 ήρθε με σχεδον 2 δισ. επιπλέον μέτρα, μειώσεις συντάξεων, νέες περικοπές ΕΚΑΣ και επιδόματος θέρμανσης. Με επέκταση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας από αυτούς που έλεγαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και έχουν το θράσος να λένε ότι η 3η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς νέα μέτρα».

  «Το «φύλλο πορείας» της χώρας είναι γραμμένο και ψηφισμένο και προκαλεί θλίψη και ντροπή. Την 1η Ιανουαρίου του 2019, οι συντάξεις κόβονται άλλο ένα 18%. Την 1η Ιανουαρίου του 2020 μειώνεται και το αφορολόγητο. Αυτή είναι η περίφημη «καθαρή έξοδος».

  «Το 2018 εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας που είναι έτοιμη να αλλάξει τη χώρα» είπε.

  Οσον αφορά στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για το θέμα».

  Και πρόσθεσε: «Δεν έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση. Είναι έτοιμοι να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο… Η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει το λαό για το τι συζητά και τι διαπραγματεύεται».

  Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την ακριβή ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και το σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν.

  «Πρέπει να εντείνουμε την παρουσία μας στη Βουλή, είπε απευθυνόμενος στους τομεάρχες. «Επιβάλεται να είμαστε πιο πειθαρχημένοι στην επικοινωνία μας».

  Στην ημερήσια διάταξη θα τεθούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας και ο συντονισμός κατά τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί να εστιάσει σε κοινωνικές ομάδες και να καταστήσει σαφές πως η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδα.

  Πολιτική