• Αναζήτηση
 • 2018: έτος του ονείρου και της ελπίδας

  Μολονότι καρδιά του χειμώνα, η ημέρα ξεκίνησε ηλιόλουστη, με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Ετσι, τα παιδιά βγήκαν για τα κάλαντα και οι μηχανόβιοι κατέβασαν από τα πεζοδρόμια τα δίτροχα για να μην αναγκάζονται τα ανήλικα να κινδυνεύουν στο κατάστρωμα της ασφάλτου.

  Μολονότι καρδιά του χειμώνα, η ημέρα ξεκίνησε ηλιόλουστη, με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Ετσι, τα παιδιά βγήκαν για τα κάλαντα και οι μηχανόβιοι κατέβασαν από τα πεζοδρόμια τα δίτροχα για να μην αναγκάζονται τα ανήλικα να κινδυνεύουν στο κατάστρωμα της ασφάλτου. Οι οδηγοί με χαμηλές ταχύτητες, με κλειστά τα κινητά, δεν παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας και το κόκκινο.
  Ραδιόφωνο και τηλεόραση μετέδιδαν στα πρώτα δελτία ειδήσεων δηλώσεις Πρωθυπουργού και αρχηγών των κομμάτων εν όψει του νέου έτους.

  «Από 1ης Ιανουαρίου», ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, «καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, μειούνται φορολογία εισοδήματος και ΦΠΑ, εξοφλούνται όλα τα ληξιπρόθεσμα, με την προσδοκία» – όπως τόνισε ντροπαλά «ότι θα με συντρέξει και η αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια περιορισμού των δαπανών και πρόταξης της αξιοκρατίας στο Δημόσιο».
  «Αποδέχομαι ευχαρίστως να στηρίξω τις αποφάσεις Τσίπρα» πλειοδότησε ο κ. Μητσοτάκης «αν συμφωνήσει και εκείνος να μειωθεί ο αριθμός των υπουργών από 52 σε 25. Προσφέρομαι μάλιστα να πάμε μαζί στις Βρυξέλλες για να πείσουμε τους θεσμούς να τα εγκρίνουν».
  Δεν πρόλαβα να συνέλθω από την έκπληξη και ακούω χαμογελαστή την κυρία Γεννηματά να στηρίζει και να υπόσχεται πως το Κίνημα Αλλαγής θα ξεχάσει τις παροχές από άδεια ταμεία και θα αναδείξει τη δήλωση μετανοίας του Ανδρέα «καταναλίσκουμε περισσότερα από όσα παράγουμε και αν δεν αφανίσουμε το χρέος, αυτό θα αφανίσει τη χώρα». Ενώ ο κ. Κουτσούμπας καλεί τον λαό σε κινητοποιήσεις για να καταργηθούν πλασματικά χρόνια υπηρεσίας, πλασματικές υπερωρίες, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και οι καταχρηστικές απεργίες ώστε να διευκολυνθούν οι ξένες επενδύσεις και έτσι να βρουν δουλειά οι άνεργοι. Υπενθύμισε ότι επί υπαρκτού σοσιαλισμού απαγορεύονταν όλες οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες. Ακόμη και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου βγήκε στην ΕΡΤ για να ευχηθεί κάθε επιτυχία στους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη για το καλό του λαού. «Προϋπόθεση να με κάνετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας» πρόσθεσε με σεμνότητα.
  Οι αναρχικοί των Εξαρχείων εδήλωσαν επ’ αόριστον ανακωχή, παρέδωσαν τα αποθέματα βομβών μολότοφ, μοίρασαν κόκκινα γαρίφαλα στους αστυνομικούς και ανήγγειλαν τερματισμό των καταλήψεων στα ΑΕΙ. Στους δυσαρεστημένους για τις απροσδόκητες εξελίξεις προσφέρθηκε από την κυρία Θεανώ άφθονη ποσότητα ξιδιού, ενώ ο κ. Φίλης σε νέα έκρηξη φιλανθρωπίας πρότεινε οι κομματικές νεολαίες να προσφέρουν εθελοντική εργασία για στήριξη των προσφύγων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, καθώς πέφτει μακριά η Υεμένη. Και ως τέως υπουργός Παιδείας συνέστησε στους εκπαιδευτικούς να αφοσιωθούν με αυταπάρνηση στο διδακτικό τους έργο, ώστε να καταστούν περιττά τα φροντιστήρια και να ανακουφιστεί ο προϋπολογισμός των λαϊκών νοικοκυριών.
  Ενθουσιασμένος ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τις επαγγελίες, χαρακτήρισε βαρύ αμάρτημα τη φοροδιαφυγή και ως έμπρακτη απόδειξη δήλωσε ότι εφεξής οι ιερείς θα δηλώνουν στην Εφορία τα «τυχερά» τους.
  Ο κ. Δημήτρης Κουφοντίνας εξήγγειλε ότι οι εκτελέσεις από τους τρομοκράτες είναι πια περιττές, ο δε κ. Αδωνις Γεωργιάδης πρότεινε τους κ.κ. Πολάκη και Καρανίκα για το αριστείο ήθους της Ακαδημίας Αθηνών.
  Ενθουσιασμένος και πανευτυχής… ξύπνησα.
  Επρόκειτο για ένα όνειρο χειμερινής νύχτας. Πού ξέρεις όμως;
  Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk