• Αναζήτηση
 • Μπακογιάννη: Με δύο θέσεις η κυβέρνηση για το Σκοπιανό

  «Έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει», είπε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με το Σκοπιανό

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές
  θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει», είπε η βουλευτής της ΝΔ
  Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με το Σκοπιανό

  Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκληθούν εκλογές στη χώρα λόγω αυτού του θέματος.
  Μιλώντας στο ΘEMA 104,6 τόνισε ότι «η ευθύνη είναι τεράστια» και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την στάση τους.

  Αναφερόμενη σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε, «αυτό που οφείλει να κάνει ο κύριος Τζανακόπουλος, είναι να μας πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Το μείζον θέμα είναι ποια είναι η εθνική θέση».

  «Η κυβέρνηση είναι βαθιά διχασμένη», τόνισε. «Λυπάμαι που το λέω, αλλά ένας υπουργός Εξωτερικών δεν έχει εθνική θέση».

  Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που θα φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα».

  Τέλος απαντώντας στην ερώτηση εάν το θέμα του Σκοπιανού, μπορεί να προκαλέσει εκλογές, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

  Κόντρα Τζανακόπουλου – Μπακογιάννη

  Απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τις αιχμές κατά της κυβέρνησης για την ονομασία της ΠΓΔΜ που άφησε η βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «προσέρχεται σε διαπραγμάτευση για ένα εθνικό θέμα με δύο διαφορετικές θέσεις».

  «Η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets, αναφέρει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως «για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη».

  «Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

  Πολιτική