• Αναζήτηση
 • Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν, ακόμα

  Σκέπτομαι να σας κάνω κοινωνούς μερικών διαπιστώσεων που διάβασα πρόσφατα και που νομίζω ότι η επικαιρότητα επιβάλλει να προσεχθούν.

  Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν, ακόμα | tovima.gr
  Σκέπτομαι να σας κάνω κοινωνούς μερικών διαπιστώσεων που διάβασα πρόσφατα και που νομίζω ότι η επικαιρότητα επιβάλλει να προσεχθούν. Οταν διαβάζεις ότι η Εφορία προβαίνει καθημερινά σε έξι χιλιάδες κατασχέσεις σε βάρος μισθών, καταθέσεων και ενοικίων και τα θύματα θυμούνται τις αντίθετες χαριστικές υποσχέσεις, που με την αύρα του αριστερού πλεονεκτήματος παγίδευσαν την ψήφο των περισσοτέρων από αυτούς, τότε δεν σου φαίνεται πια πολύ ωμή η μάλλον άγνωστη ρήση του Γουίνστον Τσόρτσιλ:
  «Οι κομμουνιστές μοιάζουν με τους κροκοδείλους. Οταν ανοίγουν το στόμα τους δεν ξέρεις αν είναι για να χαμογελάσουν ή για να σε κατασπαράξουν».
  Με λεπτότερο, αλλά εξίσου καυστικό χιούμορ ο ανερχόμενος νέος σκιτσογράφος των «Νέων» Κώστας Σκλαβενίτης συνοδεύει σκίτσο του με τη διαπίστωση:
  «Το κέντρο της Αθήνας είναι πια απροστάτευτο και μόνο η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλέον!» ειρωνευόμενος την καθημερινή κυβερνητική διαβεβαίωση ότι καμία πρώτη κατοικία δεν εκπλειστηριάζεται, στον απόηχο του προεκλογικού ουρανομήκους ψεύδους «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Αν θεωρηθεί ότι αυτά τα σχόλια υπονομεύουν τις ασταμάτητες επιθέσεις του Μαξίμου κατά των αντιπολιτευομένων ΜΜΕ θα τροφοδοτήσω τη φαρέτρα του και με την ακόλουθη καυστική περιγραφή του Ουμπέρτο Εκο, ο οποίος συνιστά στους εκδότες των εφημερίδων πώς να υποβαθμίζουν ένα σημαντικό γεγονός που δεν τους αρέσει χωρίς να το αποσιωπούν:
  «Συμβαίνει το Χ σημαντικό γεγονός. Δεν μπορείς να μην το αναφέρεις, αλλά φέρνει σε δύσκολη θέση πολύ κόσμο.
  Οπότε, στο ίδιο φύλλο βάζεις με κάτι τίτλους που να σου σηκώνεται η τρίχα της κεφαλής: «Μάνα πετσοκόβει τα τέσσερα παιδιά της», «Οι οικονομίες κινδυνεύουν να γίνουν αέρας», «Ανακαλύφθηκε υβριστική επιστολή του τάδε πολιτικού κατά του τάδε υπουργού», κ.ο.κ. Η σημαντική είδηση πνίγεται μέσα στο πέλαγος τέτοιων πληροφοριών» (από το μυθιστόρημα «Φύλλο Μηδέν»). Προφανώς το έχουν διαβάσει στην «Αυγή», και όχι μόνο.
  Και μια που και ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε στην κριτική του και το ότι δεν έχει ακόμη λειτουργήσει τζαμί στην Αθήνα, θα αντιγράψω προς μεγάλην χαράν των απανταχού μουσουλμάνων, αθέων και αγνωστικιστών και γενικά απορριπτόντων κάθε θρήσκευμα (με πρωτοστατούσα μάλιστα την ευρωπαϊκή και ελληνική διανόηση), την πολύ εύστοχη πικρή παρατήρηση της πολύ σημαντικής συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου, που αξίζει ιδιαίτερα να την προσέξουμε:
  «Ο χριστιανισμός είναι τελικά η μόνη θρησκεία που μπορούμε να καθυβρίζουμε ανενόχλητοι» («Νέα», 2/12/2017). Ακόμη και όταν υποκριτικά εορτάζομε πανηγυρικά τα Χριστούγεννα. Ας προσγειωθούμε όμως στην πεζή ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Φαίνεται ότι στα υπόγεια του Μαξίμου κάποιοι έχουν διαβάσει επίσης το «Φύλλο Μηδέν» του Ουμπέρτο Εκο και ακολουθούν την ακόλουθη αποτελεσματικότατη ντιρεκτίβα του:

  «Σήμερα για να αντικρούσεις μια κατηγορία δεν χρειάζεται να αποδείξεις το αντίθετο. Αρκεί να απαξιώσεις εκείνον που σε κατηγορεί».
  Ο κ. Τσίπρας το έχει υιοθετήσει και οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Καμμένος το αξιοποιούν κατά κόρον. Αποτέλεσμα προφανώς της βαθιάς μελέτης «των Πασκάλ και Μπρικνέρ» από τον εμπνευσμένο στρατηγικό σχεδιαστή του Μαξίμου κ. Καρανίκα. Εύχομαι να μπορούμε και του χρόνου τα Χριστούγεννα να χαμογελάμε αυθόρμητα. Και όχι κατ’ εντολήν, όπως στη Βόρεια Κορέα.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk