• Αναζήτηση
 • Βίτσας: Στα ζητήματα κυριαρχίας δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω

  «Για εμάς γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας απαντώντας στην τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Για εμάς γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός
  Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας απαντώντας στην τουρκική προκλητικότητα
  των τελευταίων ημερών.

  Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί «εναλλακτικών λύσεων μέσω διπλωματίας, προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο, ή στρατιωτικής επέμβασης» στα «προβλήματα» που -κατά την Άγκυρα- υπάρχουν στο Αιγαίο, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε:

   «Σε αυτό το τρίπτυχο, μέσω του οποίου απάντησε ο Τσαβούσογλου στη Βουλή σε μία άλλα εμπρηστική δήλωση, εγώ θα έλεγα ότι, όσον αφορά τα ζητήματα της κυριαρχίας της Ελλάδας επί της χωρικής της έκφρασης, όπως αυτή βγαίνει από τις διεθνείς συνθήκες, και τα τρία αυτά απορρίπτονται».

  Στα ζητήματα κυριαρχίας, πρόσθεσε, εμείς δεν μπορούμε και δεν πρέπει και δεν θέλουμε να κάνουμε ούτε εκατοστό, ούτε χιλιοστό πίσω, αυτό είναι ξεκάθαρο. «Υπάρχουν ζητήματα, τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε με την Τουρκία, π.χ. η διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος, τα ζητήματα των οικονομικών σχέσεων και άλλα ζητήματα, αλλά αυτά τα ζητήματα απλά δεν τα συζητάμε».

  Η προκλητικότητα αντιμετωπίζεται με διπλωματικό τρόπο

  Διευκρίνισε, περαιτέρω, πως για μεν «το φαινόμενο των παραβιάσεων ή των -πολλές φορές- προκλητικών δηλώσεων που βγαίνουν είτε από βουλευτές ή από άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, αυτά πρώτα και κύρια αντιμετωπίζονται με τον διπλωματικό τρόπο και τη διεθνή εξαγγελία των δικών μας θέσεων».

  Για το όνομα της π.Γ.Δ.Μ

  Ερωτηθείς σχετικά με την εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ., ο αν. υπουργός ανέφερε: «Αν δεν λυθούν ζητήματα, όπως είναι τα ζητήματα του αλυτρωτισμού -όπως και αυτά να εκφράζονται- δεν είναι δυνατόν να βρεθεί λύση. Από την άλλη πλευρά, εμείς εργαζόμαστε με βάση τις αποφάσεις, που έχουν ήδη παρθεί στην Ελλάδα και με βάση το γεγονός ότι μία διαπραγμάτευση θα φτάσει σε ένα τέλος και αυτή θα γίνει γνωστή και στις πολιτικές δυνάμεις και στον ελληνικό λαό και θα πρέπει να τύχει της αποδοχής του».

  «Δεν υπάρχει αγοραπωλησία βλημάτων»

  Αναφερόμενος, εξάλλου, στην πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου συζητήθηκε και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία το αίτημα της ΝΔ να κληθούν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας ο κ. Βίτσας ανέφερε:

  «Δεν υπάρχει στην ουσία κανένα αντικείμενο αγοραπωλησίας των 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία […] Καλούνται κάποιοι, για κάτι το οποίο δεν έχει γίνει και χωρίς καμία στην ουσία κατηγορία και μάλιστα και με έναν μη συνήθη κοινοβουλευτικό τρόπο» είπε μεταξύ άλλων.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk