Φ.Γεννηματά: Ο τελευταίος προϋπολογισμός σας

Σε υψηλούς τόνους η Φώφη Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που προτείνει με τον προϋπολογισμό, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει.

Σε υψηλούς τόνους η Φώφη Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που προτείνει με τον προϋπολογισμό, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση ώστε να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την κρίση. «Για να γυρίσει η Ελπίδα και η αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες, να πάψουν οι λέξεις «οργή-αγανάκτηση-ντροπή» να κυριαρχούν στα αισθήματά τους!

«Αυτό προσδιορίζει και οριοθετεί την ευθύνη και την υποχρέωση συνολικά του πολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων. Να επιδιώξουμε με ειλικρίνεια την Εθνική Συνεννόηση», ανέφερε.

«Η Εθνική Συνεννόηση -πρόσθεσε- δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με Κυβερνητικές Συνεργασίες. Τις υπερβαίνει. Συνδυάζει την αναγκαία Πολιτική Σταθερότητα, με την εξίσου επιτακτική ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου».

«Όμως, ας μιλήσουμε καθαρά. Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται. Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας «πολιτικά μέτωπα» κάθε μορφής που διχάζουν».

«Γιατί εμείς ανοιχτά «μέτωπα» έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση. Είναι ώρα να ενώσουμε και όχι να διχάζουμε τον λαό μας. Με το Κίνημα Αλλαγής, την νέα πραγματική Ελπίδα για τον λαό μας στην πρώτη γραμμή», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, δεν οδηγούν σε καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και την κρίση τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση . «Έχετε υπογράψει σκληρή επιτροπεία μέχρι το 2060», τόνισε. «Για να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια πρέπει να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Επεσήμανε ότι τώρα ο πρωθυπουργός λέει πως δεν είναι αναγκαία η ένταξη στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης σε αντίθεση με όσα έλεγε πέρσι. «Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας το αφήγημα του πρωθυπουργού ως αφήγημα εξαπάτησης των πολιτών.

«Προσπαθείτε να παρουσιάσετε μια εικονική πραγματικότητα και για την ακρίβεια αναπαράγετε μια γκρίζα πραγματικότητα» τόνισε, σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αντι-αναπτυξιακό, γιατί είναι αντιλαϊκός, καθώς αυξάνει την αναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων, όταν «έχετε εξαντλήσει τη φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών», όπως είπε.

Κάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να υιοθετήσει την πρόταση νόμου της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού για διατήρηση της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά κατά 30% για ένα ακόμη χρόνο και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

«Ο κ. Τσίπρας νουθετεί τις τράπεζες. Μην παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο. Έχετε ευθύνη» κατέληξε η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk