• Αναζήτηση
 • Συνάντηση Τσίπρα – Βέρνερ για ανάπτυξη επιχειρήσεων διαστημικής τεχνολογίας

  Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκαν οι κ. Τσίπρας – Βέρνερ προκειμένου να εξετάσουν την ανάπτυξη νεοφυών εταιρειών με δραστηριότητα στο χώρο του Διαστήματος στην Ελλάδα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Γιόχαν-Ντίτριχ Βέρνερ, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την στρατηγική του ESA για την Ελλάδα.

  Επιπλέον, εξετάστηκε η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νεοφυών εταιρειών με δραστηριοποίηση στο χώρο του Διαστήματος, με την υποστήριξη του ESA.

  Από την πλευρά του κ. Βέρνερ χαιρετίστηκε η δυναμική είσοδος της χώρας μας στις δραστηριότητες του Οργανισμού κατά τα τελευταία χρόνια, ενώ όπως επεσήμανε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, κάθε ευρώ επένδυσης στο Διάστημα επιστρέφει έξι ευρώ στην εθνική οικονομία.

  Στη συνάντηση έγινε ακόμα μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της γερμανικής εταιρείας OHB, για τη σύσταση κοινής εταιρείας που θα συμμετέχει στην κατασκευή δορυφορικών και διαστημικών συστημάτων. Οι παραπάνω ενέργειες έχουν σαν σκοπό την ανάσχεση του brain drain και την ενίσχυση της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αξίας.

  Πολιτική