• Αναζήτηση
 • Προβάδισμα 12% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  Ποσοστό 30% στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σταθερό παραμένει τον Δεκέμβριο το προβάδισμα των 12 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει την ανησυχία της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε αρκετά θέματα, όπως οι πλειστηριασμοί, η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, καθώς και η επίσκεψη Ερντογάν.

  Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30%, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο παρατάξεις να χάνουν από μισή μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Νοεμβρίου.

  Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με 9,5 μονάδες, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ στο 6,5% ακολουθεί το ΚΚΕ.

  Πέραν αυτών, κανένα άλλο κόμμα δεν υπερβαίνει το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή, με την Ένωση Κεντρώων να αποσπά το 2,5% των ψήφων, ενώ Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακολουθούν με 2%.

  Στα ερωτήματα για την αποδοχή ή όχι του κυβερνητικού έργου, η πλειοψηφία (ποσοστό σχεδόν 75%) σημειώνει πως η κυβέρνηση δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία, ενώ αναφορικά με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στην Ελλάδα ένα ποσοστό της τάξης του 46,5% εκτιμά ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk