• Αναζήτηση
 • Γαβρόγλου: Το 2018 θα ανακοινωθεί το νέο εξεταστικό

  Εντός του 2018 θα ανακοινωθούν οι τελικές προτάσεις για το λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Εντός του 2018 θα ανακοινωθούν οι τελικές προτάσεις για το λύκειο και
  το νέο σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση ανέφερε ο υπουργός
  Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

  Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στις επικείμενες αλλαγές στο εξεταστικό , τόνισε ότι «υπάρχουν συζητήσεις που κάθε φορά που τις κάνουμε δεν φωνάζουμε τους δημοσιογράφους».

   Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, πρόσθεσε, όταν είμαστε έτοιμοι, με το νέο έτος. Άλλωστε, όπως είπε, ο δημόσιος λόγος δεν ευνοεί τη δημόσια συζήτηση σε πράγματα που η ελληνική κοινωνία έχει ευαισθησία.
  Στην ίδια συνέντευξη προανήγγειλε νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές, η οποία θα προβλέπει ότι τα αδέρφια φοιτητές θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη, εκτός από τις οικογένειες με πολύ υψηλά εισοδήματα.

   Στην ίδια ρύθμιση θα προβλέπονται μετεγγραφές και για φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα. Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξουν επιδοτήσεις για τους φοιτητές που ανήκουν στις προαναφερόμενες δύο κατηγορίες, αλλά η μετεγγραφή δεν μπορεί να γίνει λόγω μη αντιστοιχίας τμημάτων ΑΕΙ.

  Πολιτική