Ένα γεγονός όπως το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε
παρά να αποσχολεί εκτός από τις επίσημες τοποθετήσεις και με τα παραλειπόμενά του.

Για παράδειγμα, απασχόλησε η θερμή χειραψία και το φιλί που αντάλλαξαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη. Κι αυτό γιατί κάποιοι περίμεναν ότι οι σχέσεις των δύο θα έχουν παγώσει μετά τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι δεν θα αξιοποιήσει στην κυβέρνησή του μέλη της οικογένειας του. Η Ντόρα Μπακογιάννη κάθισε στις πρώτες σειρές καθισμάτων του Συνεδρίου.

Επίσης, ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τους τρεις πρώην προέδρους της ΝΔ να κάθονται δίπλα – δίπλα και μάλιστα να έχουν κάνει πηγαδάκι. O Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν, δε, τόσο ευδιάθετοι και η συνομιλία τους τόσο ζωντανή, που ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Κώστα Καραμανλή με υψωμένη τη γροθιά προς τον Αντώνη Σαμαρά, προφανώς για να είναι πιο παραστατικός σε κάτι που περιέγραφε εκείνη τη στιγμή!

Στη συνέχεια στην παρέα των «προέδρων» έκατσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της ΝΔ κάθισε εκ δεξιών του Κώστα Καραμανλή.

Δίπλα – δίπλα έκατσαν και η αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Το γεγονός δεν εξέπληξε κανέναν, καθώς από τις εκλογές της Κεντροαριστεράς και έπειτα, οι δύο εμφανίζονται σχεδόν πάντα μαζί. Είναι ο συντονισμός των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων γαρ, έως ότου επέλθει η ενοποίησή τους.

Μεταξύ των συνέδρων της ΝΔ ήταν και η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία έχει διαγραφεί από το κόμμα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η πρόσκληση στην κυρία Παπακώστα πήγε κατά λάθος, αλλά σε κάθε περίπτωση η ίδια έδωσε το «παρών» με συγκρατημένο χαμόγελο.