• Αναζήτηση
 • Τσίπρας: Βγάζουμε τη χώρα από την κρίση

  Στα βασικά θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στα βασικά θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

  Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, στην κατάθεση του τελευταίου μνημονιακού προϋπολογισμού και στο έργο των τοπικών μονάδων υγείας που έχουν σχεδιαστεί να δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα. «Μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες κρίσης, όχι μόνο πετυχαίνουμε τους στόχους και βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά, ταυτόχρονα, κάνουμε και ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε, πρωτίστως αυτούς που το έχουν ανάγκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

  «Ξεκινάμε ένα μεγαλόπνοο έργο» είπε ο πρωθυπουργός για την δημιουργία των ΤΟΜΥ, λέγοντας πως ο συνολικός σχεδιασμός είναι να γίνουν 239 σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

  «Βρίσκομαι εδώ, για άλλη μια φορά, στη δυτική πλευρά της πόλης, γιατί γνωρίζω πολύ καλά όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, σε όλη τη χώρα, την ταξική αντίθεση που ήταν και η αιτία η οποία μας οδήγησε στην κρίση. Διότι οι άνθρωποι που ζουν εδώ, στη δυτική Θεσσαλονίκη, δεν είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν offshore και να βγάλουν τα λεφτά τους έξω αφορολόγητα» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

  «Αυτούς εμείς θέλουμε να στηρίξουμε και με αυτούς δίπλα- δίπλα θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία για τις μέρες που έρχονται, που θα είναι μέρες καλύτερης δημοσιονομικής δυνατότητας, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και μέρες ελπίδας και προοπτικής για τους νέους ανθρώπους, για τη νέα γενιά και γι΄ αυτούς που υπέφεραν περισσότερο».

  Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως αναμένεται να το λάβουν περίπου 1.320.000 οικογένειες σε όλη τη χώρα, ενώ σημείωσε πως η πλατφόρμα υποβολής αιτήματος θα ξανανοίξει την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπιστούν και ορισμένες δυσκολίες ή αδικίες.

  «Πάνω, λοιπόν, από το 1/3 των νοικοκυριών στον τόπο μας. Αυτοί που το έχουν ανάγκη, θα πάρουν από αυτό το περίσσευμα, το οποίο βγήκε μέσα από τις δυνατότητες που είχαμε, μέσα από τον εξορθολογισμό, τη μείωση της σπατάλης, την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αλλά, βεβαίως, και την αναπτυξιακή δυναμική που έχει αποκτήσει η οικονομία μας, να φτάσουμε στο σημείο εκείνο να έχουμε αυτό το περίσσευμα για να το μοιράσουμε με δικαιοσύνη σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη» πρόσθεσε.

  Νέες ΤΟΜΥ τις επόμενες ημέρες

  «Στην περιοχή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας θα εγκαινιαστούν άλλες 30 (σύνολο 33) ΤΟΜΥ. Μέσα στην εβδομάδα ξεκινάει μια ΤΟΜΥ στο Ηράκλειο της Κρήτης, την επόμενη εβδομάδα τέσσερις στη Θεσσαλία και έχουμε έναν φιλόδοξο σχεδιασμό να υλοποιήσουμε κατά γράμμα όλα όσα δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε και ψηφίσαμε στη Βουλή πριν από λίγους μήνες» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στους επιστήμονες που θα στελεχώσουν τις νέες μονάδες.

  «Να γυρίσουν πίσω οι επιστήμονες και πάνω τους να στήσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας» είπε και σημείωσε: «Αν το κάνουμε αυτό, θα είμαστε διπλά ευχαριστημένοι. Διότι ταυτόχρονα ενισχύουμε τους πιο ευάλωτους, αλλά δίνουμε και μια ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να επιστρέψουν».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk