• Αναζήτηση
 • ΣΥΡΙΖΑ: Σύμβολο ειρήνης και συνεργασίας η Ιερουσαλήμ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του αλλά και την έντονη ανησυχία του για την αναγνώριση από τον πρόεδρο Τραμπ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη διαφωνία του αλλά και την έντονη ανησυχία του για την αναγνώριση, από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, καθώς και το ενδεχόμενο μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

  Όπως αναφέρει, «το ειδικό καθεστώς της πόλης, το ανατολικό τμήμα της οποίας θεωρείται κατεχόμενο έδαφος, προβλέπεται από μια σειρά αποφάσεων του ΟΗΕ, από το 1947 μέχρι σήμερα (μεταξύ άλλων, 181/1947, 194/1948, 252/1968, 476/1980, 478/1980). Η Ιερουσαλήμ αποτελεί κέντρο λατρείας και ιερό τόπο για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, και ως τέτοια, μπορεί και θα έπρεπε να αποτελεί ένα σύμβολο ειρήνης και συνεργασίας για τους λαούς της περιοχής».

  Τέλος, η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θεωρεί ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι αυτή των δύο κρατών, με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, και με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk