• Αναζήτηση
 • στη μπούκα

  Ο «Θείος Βάνιας» θα είναι το εναρκτήριο έργο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά την προσεχή σεζόν.

  Ο «Θείος Βάνιας» θα είναι το εναρκτήριο έργο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά την προσεχή σεζόν.
  nnn
  Ο Νίκος Διαμαντής, που οργανώνεται εγκαίρως, έχει σχεδόν διαμορφώσει το ρεπερτόριο της σεζόν 2018-2019 και η εκκίνηση θα γίνει με Τσέχοφ.
  nnn
  Ο Γιώργος Κιμούλης θα ερμηνεύσει τον ομώνυμο ρόλο σε μια παράσταση που θα σκηνοθετήσει η Νικαίτη Κοντούρη – με την οποία θα συνεργαστεί εφέτος στο Εθνικό με το έργο του Αρθουρ Μίλερ «Ψηλά από τη γέφυρα», που θα ανέβει τον προσεχή Φεβρουάριο.
  nnn
  Η σχέση του Γιώργου Κιμούλη με τον Τσέχοφ είναι παλαιά, μια και έχει ήδη παίξει στα έργα «Γλάρος», «Πλατόνοφ» και «Ιβάνοφ».  
  nnn
  Και η σύμπτωση φέρνει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, μετά τον τρέχοντα «Γλάρο» που σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς, ένα ακόμα έργο από το τσεχοφικό σύμπαν.
  nnn
  Στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου
  nnn
  Το καθοριστικό πέρασμά του από τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου άφησε ίχνη και μαζί μια κληρονομιά συνέχειας.
  nnn
  Μέσα σε αυτή τη συνέχεια εντάσσεται και η γενναία δωρεά του Ιδρύματος Λάτση, που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Στάθη Λιβαθινού για τη χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
  nnn
  Από το κτίριο στην αρχή της οδού Πειραιώς, κοντά στην πλατεία Ομονοίας, η Σχολή μετακόμισε στο Σχολείον (της Ειρήνης Παππά), πάλι στην οδό Πειραιώς, αλλά στο Μοσχάτο.
  nnn
  Εκεί θα στεγαστεί και το νεοϊδρυθέν Τμήμα Σκηνοθεσίας.
  nnn
  Οι σπουδαστές έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα στο Σχολείον, το οποίο αποτελείται από ένα πλέγμα πέτρινων κτισμάτων, με τρεις μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και έναν μικρό αμφιθεατρικό χώρο.
  nnn
  Προσφάτως πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση προς τιμήν του Ιδρύματος Λάτση και της Μαριάννας Λάτση στους χώρους της Σχολής, τιμώντας φυσικά και τη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου.
  nnn
  Στη φωτογραφία η Μαριάννα Λάτση ανάμεσα στον Διονύση Φωτόπουλο και στον Στάθη Λιβαθινό.
  nnn
  Από τις παραστάσεις που «σκίζουν»: «Το τίμημα» στο Ιλίσια, ο «Φάρος» στο Αθηνών,  ο «Ζορμπάς» στο Βέμπο και η «Μαντάμ Σουσού» στο Παλλάς.
  nnn
  Δεν είναι οι μόνες, αλλά κάνουν τη διαφορά!

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk