• Αναζήτηση
 • στη μπούκα

  Το θέατρο καλά κρατεί: Οι περισσότερες από τις παραστάσεις που ανέβηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και γεμίζουν τις αίθουσες.

  Το θέατρο καλά κρατεί: Οι περισσότερες από τις παραστάσεις που ανέβηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και γεμίζουν τις αίθουσες.
  nnn
  Παράλληλα, προτού έρθουν οι πρεμιέρες του Δεκεμβρίου, ρίχνουν αυλαία εκείνες που είχαν πάρει παράταση από πέρυσι.
  nnn
  Πρώτη και καλύτερη η «Νίκη».
  nnn
  Αυτή η μεγάλη παράσταση φτάνει στο τέλος της και τις απομένουν λίγες ακόμη βραδιές στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου – ως την προσεχή Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.
  nnn
  Βασισμένη στο βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη, η «Νίκη» που σκηνοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής, σε διασκευή δική του και του Γιώργου Λύρα, έφερε στη σκηνή την ιστορία του 20ού αιώνα, ιδωμένη μέσα από το περιβάλλον του συγγραφέα.
  nnn
  Η «Νίκη» είναι ένα γοητευτικό ταξίδι στο προσωπικό και το εθνικό, στην Ελλάδα που συνεχίζει, σαν σκυταλοδρομία, να διανύει χιλιόμετρα ζωής, πολέμου, μίσους, αγάπης και ελπίδας.
  nnn
  Με τη Φιλαρέτη Κομνηνού, τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου (στη φωτογραφία) και τον Στέλιο Μάινα να ηγούνται ενός πλούσιου θιάσου, όπου η σκηνοθετική ματιά του Φασουλή έστησε την τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής.
  nnn
  Επιστροφή με αντικαταστάσεις για την «Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» του Ζοέλ Πομερά, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης: Εκεί, ο Νίκος Μαστοράκης έχει ενορχηστρώσει μια παράσταση για την αγάπη, με τρόπο πρωτότυπο.
  nnn
  Και είναι πράγματι ενδιαφέρον το να παρατηρήσει κανείς, μέσα από τη ματιά του γάλλου συγγραφέα, πόσο δύσκολα ταιριάζουν οι άνθρωποι…
  nnn
  Την Τρίτη ανακοινώνεται το πλήρες πρόγραμμα της Επιδαύρου 2018 αλλά και της Μικρής Επιδαύρου, για το προσεχές καλοκαίρι.
  nnn
  Θέλοντας να δώσει ξεχωριστή διάσταση, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος θα παρουσιάσει τις παραστάσεις και τους συντελεστές των Επιδαυρίων – ορισμένες άλλωστε έχουν ήδη διαρρεύσει, όπως διέρρευσαν και κάποιες από εκείνες που τελικά δεν πήραν το πράσινο φως.
  nnn
  Παράλληλα προχωρεί στην ολοκλήρωση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών – Ηρώδειο, Πειραιώς.
  nnn
  Στο «Μαυροπούλι» ο Γιώργος Κιμούλης προσθέτει μία ακόμη βαθιά, εσωτερική ερμηνεία, σε ένα έργο δύσκολο – όχι μόνον υποκριτικά αλλά και θεματικά. Αξίζει…  

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk