• Αναζήτηση
 • Τι δήλωσε ενώπιον του ανακριτή o τρομοκράτης της Ν. Υόρκης

  Τη βούλησή του δει τον τρομοκράτη του Μανχάταν Σαϊφούλο Σαϊποφ να καταδικάζεται στην εσχάτη των ποινών, επανέλαβε και πάλι μέσω Twitter ο Ντόναλτ Τραμπ.

  Τη βούλησή του να δει τον τρομοκράτη του Μανχάταν Σαϊφούλο Σαϊποφ να καταδικάζεται στην εσχάτη των ποινών, επανέλαβε και πάλι μέσω Twitter ο Ντόναλτ Τραμπ:

  «Θα ήθελα να στείλω τον τρομοκράτη της Νέας Υόρκης στο Γκουαντάναμο, όμως στατιστικά η διαδικασία αυτή διαρκεί πολύ περισσότερο από το να περάσει από το ομοσπονδιακό σύστημα. Επίσης, είναι σωστό να τον κρατήσουμε εκεί όπου διέπραξε το φρικτό έγκλημά του. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ».

  Σε βάρος του Σαϊποφ έχουν απαγγελθεί δυο ομοσπονδιακές κατηγορίες: για βία και καταστροφή οχημάτων που προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων αλλά και για παροχή υλικής υποστήριξης και πόρων σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση, εν προκειμένω στο Ισλαμικό Κράτος.

  Η πρώτη κατηγορία επισύρει τη θανατική ποινή, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να εκτελεσετεί αυτή η απόφαση, όπως δήλωσε ο εισαγελλέας του Μανχάταν Τζουν Κιμ.

  Ο Σαϊποφ, που έφθασε στο Οχάιο το 2010 από το Ουζμπεκιστάν, διέθετε πράσινη κάρτα και μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ, δουλεύοντας ως οδηός για την Ubrer. Στο παρελθόν, είχε απασχολήσει τις αρχές στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης.

  Τι δήλωσε ενώπιον του ανακριτή

  Χθες, ο αμετανόητος τρομοκράτης που ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκε με αναπηρικό καροτσάκι ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου και δήλωσε ότι:

  Η επίθεση σχεδιάστηκε πριν από δυο μήνες.

  Είχε νοικιάσει ξανά ημιφορτηγό λίγες μέρες νωρίτερα για να εξασκηθεί και ήδη είχε πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική διαδρομή.

  Το φορτηγάκι με το οποίο χτύπησε τους ποδηλάτες, το νοίκιασε μια ώρα πριν την επίθεση στο Νιου Τζέρσεϊ.

  Ήθελε να κρεμάσει τις μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους στο ημιφορτηγό, ωστόσο δεν το έπραξε προκειμένου να μην τραβήξει την προσοχή.

  Ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε επίθεση και στη Γέφυρα του Μπρούκλιν.

  Αναφορικά με τον δεύτερο Ουζμπέκο, ονόματι Μουχαμαντζόιρ Καντίροφ που το FBI είχε ανακοινώσει ότι αναζητά, δεν θεωρείται πλέον ύποπτος.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk