• Αναζήτηση
 • Πορτογαλία: Στους 27 οι νεκροί από τις φλόγες

  Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν εξαιτίας των πυρκαγιών που κατακαίνε δεκάδες χωριά και οικισμούς στην Πορτογαλία.

  Ο απολογισμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στην κεντρική Πορτογαλία έφθασε τους 27, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας που κάνει λόγο για 145 εστίες που εξακολουθούν να μαίνονται.

  Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις περιοχές Κόιμπρα, Καστέλο Μπράνκο και Βισέου στην κεντρική Πορτογαλία και Αβέιρο στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείο Lusa.

  Μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο ξέσπασαν περισσότερα από 500 πύρινα μέτωπα στη χώρα της Ιβηρικής, ξυπνώντας μνήμες από το περασμένο καλοκαίρι, όπου 64 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο, ενώ 157 τραυματίστηκαν στις χειρότερες πυρκαγιές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

  Πάνω από 6.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα περίπου 100 ενεργά πύρινα μέτωπα που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίουν το έργο τους.
  Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη γειτονική Ισπανία, όπου δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό που ταξίδευε στην περιοχή Νιγκράν της επαρχίας Ποντεβέρντα, στη Γαλικία.

  Στη Γαλικία μαίνονται πυρκαγιές γύρω από την πόλη Βίγιο, όπου εκκενώθηκαν φοιτητικές εστίες.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk