• Αναζήτηση
 • στη μπούκα

  Η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά βαφτίζεται και παίρνει το όνομα «Δημήτρης Ροντήρης».

  Η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά βαφτίζεται και παίρνει το όνομα «Δημήτρης Ροντήρης».
  nnn
  Μία από τις κορυφαίες μορφές του θεάτρου, ο πειραιώτης στην καταγωγή σκηνοθέτης, που είχε ουσιαστικά «επιστρέψει» στο λιμάνι όταν προ έτους η κόρη του Κωστούλα Ροντήρη δώρισε το αρχείο του στον Δήμο Πειραιά.
  nnn
  Αύριο, Δευτέρα, ο δήμος σε ειδική τελετή τιμά τη μνήμη του και συμβάλλει καθοριστικά στη διαιώνιση ενός ονόματος που καθόρισε τον πολιτισμό στη χώρα μας.
  nnn
  Είναι καλό να μην ξεχνάμε το παρελθόν μας.
  nnn
  Και είναι ακόμη καλύτερο να τιμάμε εκείνους που τίμησαν την Ελλάδα.
  nnn
  Ακυρώθηκαν οι «Αθλιοι». Το φιλόδοξο εγχείρημα για την ελληνική παραγωγή φαίνεται πως δεν πήρε το πράσινο φως από τους ξένους και έτσι δεν θα ανέβει μέσα στην τρέχουσα θεατρική σεζόν.
  nnn
  Είτε λόγω συντελεστών είτε λόγω θιάσου, η μεταφορά του μιούζικαλ που βασίζεται στο κορυφαίο μυθιστόρημα του Victor Hugo δεν θα παιχθεί στην Αθήνα…
  nnn
  Εξ ημισείας. Το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή» μοιράστηκαν η Αλεξάνδρα Καρακατσάνη και η Λένα Παπαληγούρα – την περασμένη Δευτέρα στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας.
  nnn
  Γενέθλια για το Greek Play Project. Η διαδικτυακή πλατφόρμα, δημιούργημα της Ειρήνης Μουντράκη, για το σύγχρονο ελληνικό έργο έγινε τριών χρόνων και το γιορτάζει με δύο παραστάσεις που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με θέμα «Γράψε τον Μύθο σου».
  nnn
  Ετσι λοιπόν, απόψε και αύριο ο Γιώργος Λύρας σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο της Δέσποινας Καλαϊτζίδου «Ελένη ή Σούλα» με την Ευαγγελία Μουμούρη – στο θέατρο Σταθμός (21.15).   
  nnn
  Επιστροφές…
  nnn
  Εξω από το θέατρο Βρετάνια ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Σοφία Φιλιππίδου φωτογραφήθηκαν μαζί με τον νεανικό τους θίασo.
  nnn
  Οι δυο τους προετοιμάζονται για την πρεμιέρα μιας ιδιότυπης, όπως λένε, επιθεώρησης, γραμμένης από τους δυο τους για τους δυο τους, με τα νέα παιδιά να πλαισιώνουν το εγχείρημα.
  nnn
  Αν αληθεύει ότι η παράσταση θα παίζεται Δευτέρα και Τρίτη στη σκηνή του θεάτρου Αθηνών (ή μήπως στο Βρετάνια;), τότε είναι σαφές ότι ο Λάκης Λαζόπουλος επέλεξε μια ήρεμη και διακριτική επιστροφή…

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός