• Αναζήτηση
 • Νέα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας

  Μετά το ΚΕΕΛΠΝΟ και την ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Θριάσιο» επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της την αποκάλυψη του «Βήματος» για τη νόσηση έξι επαγγελματιών υγείας (ιατρών κλπ) από ιλαρά.

  Μετά το ΚΕΕΛΠΝΟ και την ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Θριάσιο» επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της την αποκάλυψη του «Βήματος» για τη νόσηση έξι επαγγελματιών υγείας (ιατρών κλπ) από ιλαρά.
  Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι από τις 4 Αυγούστου 2017 έως και 3 Σεπτεμβρίου 2017 εκδηλώθηκαν συνολικά έξι περιστατικά ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας, χωρίς να έχουν μεταξύ τους επαφή (επίπτωση χαμηλή για κλειστό περιβάλλον και αερογενώς μεταδιδόμενο νόσημα), με σχετικά ελαφρά συμπτωματολογία και διήμερη προληπτική νοσηλεία. Όλοι οι επαγγελματίες που νόσησαν έχουν επιστρέψει από την αναρρωτική άδεια και εργάζονται κανονικά. «Από την 3η Σεπτεμβρίου 2017 ουδείς άλλος Εργαζόμενος του Νοσοκομείου μας νόσησε», διευκρινίζει.
  Από την εμφάνιση του πρώτου περιστατικού – σημειώνεται στην ανακοίνωση – «συστήθηκε άμεσος και επιτακτικός εμβολιασμός» σε όλους τους επίνοσους (βάσει επιδημιολογικού ορισμού) επαγγελματίες υγείας, δηλαδή σε όλους όσους βρίσκονταν σε ηλικίες από 20-45 έτη και δεν είχαν γνωστή προηγούμενη νόσηση ή δεν είχαν επιβεβαιωμένο διπλό εμβολιασμό.
  Επίσης:
  – Συγκλήθηκαν έκτακτες ξεχωριστές συναντήσεις με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους Κλινικών Τμημάτων και Επόπτες Ιδιωτικών Συνεργείων με τους Ιατρούς Εργασίας των εταιρειών αυτών, πάντα υπό την άμεση επίβλεψη και συνεργασία με τη Διοίκηση με το σκοπό να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι προς εξέταση και εμβολιασμό.
  – Παράλληλα και κατόπιν συστάσεων της Επιτροπής Λοιμώξεων, το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε άμεσα τα 50 πρώτα εμβόλια για Ιλαρά, Ερυθρά και Παρωτίτιδα (τριπλά), ενώ ήδη είχε αρχίσει μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ο καθολικός εμβολιασμός.
  – Επισημάνθηκαν γραπτώς οι αντενδείξεις του συγκεκριμένου εμβολίου σε βαρειά ανοσοκατεσταλμένους, έγκυες και πάσχοντες από ανοσολογικά νευρολογικά νοσήματα.
  – Τον εμβολιασμό ανέλαβε το Τμήμα Ιατρικής Εργασίας του Θριασίου Νοσοκομείου σε συνεργασία με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.
  – Ταυτόχρονα αναρτήθηκε σχετική αφίσα της Επιτροπής Λοιμώξεων σε όλα τα Κλινικά και Διοικητικά Τμήματα με πληροφορίες και συστάσεις και αφίσα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.
  – Η πορεία και εξέλιξη της έξαρσης αυτής, κοινοποιείτο τρις εβδομαδιαίως στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
  «Η ενεργητική επιτήρηση συνεχίζεται και δεν έχει αναφερθεί οποιαδήποτε μετάδοση στο περιβάλλον των πρωτογενών κρουσμάτων. Ήδη έχει παρέλθει το ανώτατο χρονικό όριο επώασης της νόσου από την εμφάνιση του τελευταίου περιστατικού-ως εκ τούτου δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου στο υπόλοιπο προσωπικό και ασθενείς», επισημαίνεται.
  Εως σήμερα έχουν εμβολιασθεί περί τα 100 άτομα, αριθμός ικανοποιητικός για επίτευξη «ανοσιακού τείχους» στον πληθυσμό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο (ο επίνοσος πληθυσμός στο νοσοκομείο εκτιμάται στα 200 άτομα).
  Δύο νέα κρούσματα υγειονομικών
  Δύο νέα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Πρόκειται για μία γιατρό από το «Σισμανόγλειο» και μία νοσηλεύτρια από το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Η νοσηλεύτρια νοσηλεύεται με επιπλοκές στο Νοσοκομείο «Ερυθρός».
  Κοινωνία