Τέτοιες μέρες το καλοκαίρι του 2014, στην αντίστοιχη κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός είδε και πάλι την κληρωτίδα να του γυρίζει την πλάτη. Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους ήταν οι δύο πρώτες ομάδες που βγήκαν στον 1ο όμιλο, για να ακολουθήσουν οι Ερυθρόλευκοι και να κλείσει το γκρουπ με τη σουηδική Μάλμε.
Ο εφικτός στόχος ήταν η πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ για την ομάδα του Μίτσελ, ο οποίος όμως ως παλαιός ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης δεν καταλάβαινε από ονόματα και αυτό είπε αμέσως στους παίκτες του.
«Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα, μπείτε στο γήπεδο και παίξτε την μπάλα που ξέρετε, κόντρα σε αυτές τις ομάδες έχετε μόνο να κερδίσετε» τόνισε.
Οι νίκες επί της Ατλέτικο (3-2) και της Γιουβέντους (1-0) στον Πειραιά έγραψαν ιστορία, άσχετα εάν η ήττα στην έδρα της Μάλμε (με πολύ κόντρα διαιτησία) στοίχισε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μια πρόκριση που ο Ολυμπιακός διεκδίκησε στα ίσια στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους και την έχασε τελικά στις λεπτομέρειες. Κι αυτό γιατί προηγήθηκε με τον Εντιγκά 2-1 στο 61′, αλλά η Γηραιά Κυρία ισοφάρισε με ένα απίστευτα τυχερό γκολ (σέντρα από δεξιά, ο Μποτία έδιωξε, η μπάλα πήγε στο κεφάλι του Γιορέντε, στο δεξί δοκάρι, στο πόδι του Ρομπέρτο και στα δίχτυα!) και «καπάκι» ο Πογκμπά σημείωσε το 3-2.
Αυτή τη φορά η ατυχία στην κληρωτίδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού στον όμιλο δεν ήρθαν μόνο δύο μεγάλες κυρίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (που συνολικά έχουν κατακτήσει επτά φορές το Τσάμπιονς Λιγκ και με την παλαιά μορφή του ως Κύπελλο Πρωταθλητριών), αλλά και η πιο ισχυρή ομάδα του 4ου γκρουπ δυναμικότητας.
Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι οι αντίπαλοι των πρωταθλητών Ελλάδας που καλούνται, όπως έχουν ξανακάνει, να τους κοιτάξουν στα μάτια και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό.
Σαφώς, κλειδί αποτελεί το παιχνίδι της πρεμιέρας, με τον Ολυμπιακό να αρχίζει (ως συνήθως) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε ένα ματς-μονόδρομο για νίκη εάν θέλει να διεκδικήσει γενικότερα πρόκριση (σε Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ).
Διότι στη συνέχεια έχει δύο ταξίδια σε Τορίνο και Βαρκελώνη, προτού υποδεχθεί τον προπονητή της καρδιάς του (Ερνέστο Βαλβέρδε) και για πρώτη φορά στην ιστορία του τη μεγάλη Μπαρτσελόνα!
Στη συνέχεια θα πάει στη Λισαβόνα και όλα τα λεφτά είναι κόντρα στη Γιουβέντους στο «Γ. Καραϊσκάκης» –στο τελευταίο παιχνίδι να έχει μείνει ζωντανός για την πρόκριση και να τα παίξει όλα για όλα.
Οπως και να έχει ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τον καλύτερο τρόπο, δεδομένου ότι περιμένει δύο ομάδες-θρύλους του αθλήματος, μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο με τα αστέρια να λάμπουν.
Αν μη τι άλλο, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν τίποτε να χάσουν (όπως για παράδειγμα πέρυσι, όταν γνώρισαν έναν καταστροφικό και ταπεινωτικό αποκλεισμό από την άσημη ισραηλινή Χάποελ Μπερ Σεβά).
Ο δρόμος της δόξας είναι ενώπιόν τους και άλλωστε μόνο και μόνο η παρουσία στο κλαμπ των ισχυρών αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ