• Αναζήτηση
 • στη μπούκα

  Ενας «Γλάρος» στον Πειραιά...

  Ενας «Γλάρος» στον Πειραιά…
  nnn
  Ολοκληρώθηκε η διανομή του κορυφαίου θεατρικού έργου του Αντον Τσέχoφ που θα ανεβάσει ο Γιάννης Χουβαρδάς το προσεχές φθινόπωρο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ανοίγοντας ουσιαστικά τη σεζόν 2017-2018.
  nnn
  Σε δική του μετάφραση και σκηνοθεσία, ο τσεχoφικός «Γλάρος» θα ανοίξει τα φτερά του με μια εξαιρετική διανομή.
  nnn
  Με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Νίκο Κουρή, τον Δημήτρη Ημελλο, τον Νίκο Χατζόπουλο, την Αλκηστη Πουλοπούλου, την Αννα Καλαϊτζίδου, τη Σύρμω Κεκέ, τον Δημήτρη Παπανικολάου, τον Δημήτρη Μπίτο…
  nnn
  Ο Γιάννης Χουβαρδάς έχει στο ενεργητικό του άλλα δύο έργα του Τσέχoφ. Εχει ανεβάσει τις «Τρεις αδελφές» επί Αμόρε, τον «Θείο Βάνια» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού, οπότε, μετά τον «Γλάρο», θα του έχει απομείνει ο «Βυσσινόκηπος» από τα μεγάλα…
  nnn
  Νέο έργο, νέοι συγγραφείς, φρέσκιες παραστάσεις…  
  nnn
  Τρία έργα, τρία θεατρικά που διακρίθηκαν στο Εργαστήρι Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, παρουσιάζονται στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
  nnn
  Πρόκειται για το «Φλικ Φλοκ» της Αγγελικής Παρδαλίδου, που σκηνοθετεί η Ρούλα Πατεράκη, για τη «Βόλτα στη Λιακάδα» του Pepe Abas από τη Σοφία Παλάντζα και «Τα Θηλαστικά» της Ευτυχίας Γιαννάκη που υπογράφει σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας – στη φωτογραφία η τετράδα των «Θηλαστικών», από αριστερά, Αλκης Μπακογιάννης, Aρτεμις Γρύμπλα, Γιώργος Δεπάστας και Χριστιάννα Μαντζουράνη.
  nnn
  Την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή και μετά στις 17 και 18/7, στον υπέροχο χώρο -2 του ΙΜΚ τα τρία μονόπρακτα θα παιχτούν στη σειρά, το ένα μετά το άλλο, σε ενιαία παράσταση, και με ελεύθερη είσοδο (20.30).
  nnn
  Ολα ξεκίνησαν από το πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.
  nnn
  Η Ελένη Ζιώγα, ο Βασίλης Κατσικονούρης, ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και ο Ηρακλής Λογοθέτης, που είχε την ευθύνη του Εργαστηρίου, ανέλαβαν να κάνουν τη δουλειά με τους νέους. Το αποτέλεσμα αφενός ανεβαίνει στη σκηνή, αφετέρου εκδίδεται σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τους Σεναριογράφους Ελλάδας.
  nnn
  Θεατρικό Μουσείο: Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και ο Σταμάτης Φασουλής (πρόεδρος και μέλος του ΔΣ αντιστοίχως) για να τον ενημερώσουν για τα (μη) τεκταινόμενα ενός θεάτρου του παραλόγου.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός