Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας ενέκριναν την Παρασκευή την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της θυγατρικής της

Οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας ενέκριναν την Παρασκευή την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της θυγατρικής της Εθνική Ασφαλιστικής στην Αγγλοολλανδική κοινοπραξία Calamos-EXIN.

Η EXIN αγοράζει το 75% της εταιρίας έναντι 718 εκατ. ευρώ. Η πώληση εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας που έχει εγκριθεί από την Κομισιόν και περιλαμβάνει την αποεπένδυση από μη τραπεζικές εργασίες.

«Καταφέραμε να μεγιστοποιήσουμε το τίμημα πώλησης και να διατηρήσουμε μια επιτυχημένη σχέση μεταξύ της τράπεζας και της ασφαλιστικής» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης σε ομιλία του προς τους μετόχους κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσής τους.
«Είναι μια συμφωνία επωφελής για όλους τους μετόχους».

«Η Ασφαλιστική υπήρξε συνοδοιπόρος μας και σύμμαχός μας τα τελευταία 125 χρόνια. Η αποεπένδυση λοιπόν από την Ασφαλιστική είναι φορτισμένη στιγμή και ένα μεγάλο βήμα για εμάς. Τα συναισθήματά μας είναι μεικτά, όμως βρίσκουμε αυτοπεποίθηση για αυτή την κίνησή μας από το γεγονός ότι η αξία και η επιτυχία της Ασφαλιστικής αποτυπώθηκε στη συναλλαγή και από το γεγονός ότι θα συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία μέσα από το νέο μοντέλο συνεργασίας μας. Οι άνθρωποί μας μπορούν να βασιστούν στο γεγονός ότι οι επενδυτές, η Exin Group, έχει σχέδια ανάπτυξης για την Ασφαλιστική και θα εξελίξει την εταιρία πρωτοστατώντας στην αγορά» ανέφερε ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Τόνισε επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα θα ενισχύσει τα κεφάλαιά της κατά 110 μονάδες βάσεις ενώ θα ενισχυθεί με ρευστότητα περίπου 770 εκατ. ευρώ. Τόσο τα αυξημένα κεφάλαια όσο και η ρευστότητα που απορρέει από τη συναλλαγή θα διοχετευθούν στην κύρια δραστηριότητά της τράπεζας που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας μας και των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στη διαδικασία πώλησης είπε ότι έγινε με μία σχολαστική και διαφανή διαδικασία με πέντε στόχους: Τη μεγιστοποίηση του τιμήματος πώλησης, τη συγκρισιμότητα των προσφορών με ξεκάθαρους όρους, τον έλεγχο της ποιότητας των επενδυτών, δηλαδή την απόδειξη ότι κατέχουν τα απαραίτητα κεφάλαια και τις προθέσεις τους για την ανάπτυξη της εταιρείας και την προστασία της στενής και επιτυχημένης σχέσης μεταξύ τράπεζας και ασφαλιστικής. Επίσης την σύναψη συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας για την διάθεση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέσω της τράπεζάς μας για 10 χρόνια με την επιλογή για περαιτέρω ανανέωση για 5 χρόνια και την διαφύλαξη του εμπορικού σήματος, σεβόμενοι την ιστορία της Ασφαλιστικής αλλά και την αξία του ονόματός μας.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk