Τον Σεπτέμβριο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας

Θα αργήσει πολύ να φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με κάποιες πληροφορίες να προσδιορίζουν τον ακριβή χρόνου μέσα στον Σεπτέμβριο.

Θα αργήσει πολύ να φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με κάποιες πληροφορίες να προσδιορίζουν τον ακριβή χρόνου μέσα στον Σεπτέμβριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο πέρασε από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ξανά στο υπουργείο για μερικές ακόμα διορθώσεις και στη συνέχεια αναμένεται να πάρει τον δρόμο για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο οποίο αναμένεται να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο λόγος για το νομοσχέδιο «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις» άρθρα του οποίου είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από ακτοπλόους, φορείς του θαλάσσιου τουρισμού, συνδικαλιστικούς εκπροσώπους λιμενικών κ.α.
Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η διαβούλευση, στα τέλη Φεβρουαρίου, είχε ξεκινήσει η διαδικασία των τελικών παρατηρήσεων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες με βάση τα σχόλια που άφησαν φορείς και ιδιώτες σε άρθρα του νομοσχεδίου ενώ έγιναν και συσκέψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.
Στο σημείωμά του στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Διαβούλευσης ο κ. Κουρουμπλής είχε αναφέρει «τα εκατοντάδες σχόλια που υποβλήθηκαν στις δεκατρείς ημέρες που διήρκησε η δημόσια διαβούλευση – πάνω από 800 – , αλλά και η μακρά προδιαβούλευση που προηγήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον κάθε σύγχρονου, ενεργού πολίτη για τα κοινά. Επίσης, η ευρεία συμμετοχή εκατοντάδων θεσμικών φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών στη συνδιαμόρφωση του παρόντος νομοσχεδίου, καταδεικνύει την ανάγκη που νιώθει ο καθένας μας, για τη βελτίωση θεμελιωδών θεσμών του κράτους. Οι πολύτιμες προτάσεις, τα χρήσιμα σχόλια και οι νέες ιδέες, θα ληφθούν υπόψη προκειμένου να βελτιωθούν περαιτέρω οι διατάξεις του σχεδίου νόμου».
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk