• Αναζήτηση
 • «Μαρξισμός 2017 – 100 χρόνια από τη Ρωσική Επανάσταση

  Στις 18-21 Μάη θα διεξαχθεί το τετραήμερο συζητήσεων «Μαρξισμός 2017», που οργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

  Στις 18-21 Μάη θα διεξαχθεί το τετραήμερο συζητήσεων «Μαρξισμός 2017», που οργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

  Εκατό χρόνια από τη μεγάλη Επανάσταση των εργατών και των εργατριών στη Ρωσία το 1917, τα επαναστατικά μηνύματα του Μαρξισμού είναι πιο επίκαιρα από ποτέ σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.

  Το τετραήμερο του Μαρξισμού φιλοδοξεί με τη συμβολή όλων των συμμετεχόντων να απαντήσει στα ερωτήματα του κόσμου που αντιστέκεται σήμερα. πως μπορούν να νικήσουν οι αγώνες διεθνώς απέναντι στη λιτότητα και τα μνημόνια, τον πόλεμο, το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, την καταπίεση; Ποια Αριστερά μπορεί να τους οδηγήσει στη νίκη; Τι προσανατολισμούς μας δίνει η νικηφόρα επανάσταση της Ρωσίας και η επαναστατική παράδοση;

  Πρόκειται για ένα πραγματικό πανεπιστήμιο των επαναστατικών ιδεών, με 10 θεματικές ενότητες, στις οποίες χωρίζονται οι 50 συζητήσεις

  «100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση: Ουτοπία ή επικαιρότητα», «Ο καπιταλισμός σήμερα», «50 χρόνια από τη Χούντα», «Εργατικό κίνημα και Αριστερά», «Μαρξισμός θεωρία και πράξη», «Αντίσταση στο ρατσισμό και την ακροδεξιά», «Η Εργατική τάξη χθες και σήμερα», «Μαρξισμός και απελευθέρωση», «Ιμπεριαλισμός σήμερα», «Επαναστάσεις και επαναστάτες».

  Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Τζωρτζ Μάρτιν, από το κίνημα στην Αμερική ενάντια στον Τραμπ, η Βανίνα Τζιουντιτσελί από το NPA της Γαλλίας, η Μελτέμ Οράλ από την Τουρκία. Μαζί μας θα έχουμε μια σειρά πανεπιστημιακούς όπως ο Προκόπης Παπαστράτης, ο Μάκης Καβουριάρης, η Χριστίνα Καρακιουλάφη, ο Μιχάλης Λυμπεράτος και ο Βασίλης Δρουκόπουλος.

  Ιστορικούς όπως ο Δημήτρης Λιβιεράτος και ο Λέανδρος Μπόλαρης, οικονομολόγους όπως ο Χρήστος Λάσκος και ο Νίκος Στραβελάκης, δημοσιογράφους όπως ο Δημήτρης Αγγελίδης και ο Τάσος Κωστόπουλος και δεκάδες άλλους, αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος.

  Βλέποντας τις διεθνείς εξελίξεις και την κρίση που συνεχίζει, βαθαίνει και γεννάει νέες απειλές για την εργατική τάξη, τα διδάγματα και τα οράματα της Ρώσικης Επανάστασης μπορούν να μας δώσουν απαντήσεις.
  Μη χάσετε αυτές τις συζητήσεις!

  Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
  •Iστοσελίδα www.sekonline.gr
  •Εργατική Αλληλεγγύη, 210 5247140
  •Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, Φειδίου 14, Αθήνα, 210 5247584
  •Facebook: Μαρξισμός 2017- 100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση

  Δείτε εδώ το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των τετραήμερων συζητήσεων

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk