Δραματική η κατάσταση με τη χρήση ναρκωτικών στην οδό Μασσαλίας

Η ματαίωση μιας εκδήλωσης για λόγους ασφαλείας, στην οδό Μασσαλίας, επαναφέρει στο προσκήνιο την έξαρση του προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών σε κοινή θέα και τη διακίνηση ουσιών στον χώρο ανάμεσα στο κτίριο της Νομικής και του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων.

«Η κατάσταση στην οδό Μασσαλίας προκαλεί αποτροπιασμό και δεν μπορεί να συνεχιστεί». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, όταν του ανακοινώθηκε ότι ματαιώθηκε εκδήλωση με φοιτητές, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα EUROPE DIRECT του δήμου Αθηναίων.

Το δίκτυο των κέντρων πληροφόρησης Europe Direct -αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις πολιτικές της Ένωσης για την ενίσχυση της συμμετοχής του πολίτη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο-φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, στην οδό Σόλωνος. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, δεκάδες συμμετέχοντες δέχθηκαν επίθεση από παρευρισκόμενους στον πεζόδρομο.

Πριν από λίγες ημέρες , φοιτητές από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών επισκέφθηκαν τον κ. Καμίνη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, προκειμένου να του εκφράσουν την αγωνία τους για τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στον πεζόδρομο της Μασσαλίας. Οι φοιτητές και ο δήμαρχος συμφώνησαν να προχωρήσουν από κοινού σε πρωτοβουλίες απέναντι στην «απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με το εμπόριο και τη δημόσια χρήση ναρκωτικών στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας».
Ο κ. Καμίνης, με επίκεντρο τη ματαίωση της εκδήλωσης, θύμισε ότι έχουν περάσει δέκα μήνες από τότε που, με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε επιτακτικά σχέδιο αστυνόμευσης για την περιοχή γύρω από τη Νομική, τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και την Εθνική Βιβλιοθήκη, που βρίσκονται στο έλεος των εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση «να πάρει θέση στο ζήτημα της δημιουργίας χώρων ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ουσιών, στη λειτουργία των οποίων ο δήμος είναι έτοιμος να συμβάλει». Και συμπλήρωσε: «Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση και δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk