Ακαρπη συνάντηση Πετρόπουλου με χήρες πεσόντων από Σώματα Ασφαλείας

Σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, έξω από το υπουργείο Εργασίας, χήρες πεσόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ζητώντας από την κυβέρνηση να άρει το ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας καταργώντας το σχετικό άρθρο 12 του ν.4387/2016.

Ακαρπη ήταν η συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, της αντιπροσωπείας από χήρες πεσόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποίησαν σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι συγκεντρωμένες ζητούσαν από την κυβέρνηση να άρει το ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας καταργώντας το σχετικό άρθρο 12 του ν.4387/2016. Οι συγκεντρωμένες τόνισαν ότι «είναι απαράδεκτο το ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας, λες και ο καθένας μπορεί να διαλέξει πότε θα του χτυπήσει την πόρτα ο θάνατος».

Ο κ. Πετρόπουλος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε μαζί του, είπε ότι αυτό το άρθρο του νόμου είναι μνημονιακή δέσμευση, ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή.

Πρόσθεσε, όμως, σύμφωνα πάντα με την αντιπροσωπεία, ότι θα επανεξεταστεί το θέμα των συντάξεων στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk