Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα από τους εργαζόμενους του ΟΛΘ

Προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο, Τετάρτη, από τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί μπροστά στο κτήριο διοίκησης της εταιρείας, διεκδικώντας συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και προσλήψεις, όπως αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους.

Προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, από τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί μπροστά στο κτήριο διοίκησης της εταιρείας, διεκδικώντας συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και προσλήψεις, όπως αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι, που πριν από λίγες ημέρες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, με αποτέλεσμα αυτός να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), δηλώνουν ότι «θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο το δημόσιο συμφέρον και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΛΘ, την ανάπτυξη του λιμανιού, τις θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν δε ότι το 67% της ΟΛΘ ΑΕ ουσιαστικά «ξεπουλιέται» έναντι τιμήματος πολύ χαμηλότερου από την πραγματική του αξία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε τρεις δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ. Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές στη Morgan Stanley, χρηματοοικονομικό σύμβουλο του Ταμείου, στο Λονδίνο, κατέθεσαν οι International Container Terminal Services Inc (Φιλιππίνες), P & O (του ομίλου Dubai Ports) και το σχήμα Deutsche Invest Equity Partners GmbH (γερμανικό fund), Belterra Investments LTD (του ομίλου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη) και Terminal Link SAS (θυγατρική του γαλλικού κολοσσού στη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων CMA).

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών θα ξεκινήσει άμεσα, πιθανότατα μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία