Εκδήλωση μνήμης για τον Δημήτριο Ν. Παπαδήμα

Εναν χρόνο μετά τον θάνατο του εκδότη-βιβλιοπώλη Δημήτρη Ν. Παπαδήμα, διοργανώνεται την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. εκδήλωση προς τιμήν του, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού.

Εναν χρόνο μετά τον θάνατο του εκδότη-βιβλιοπώλη Δημήτρη Ν. Παπαδήμα, διοργανώνεται την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. εκδήλωση προς τιμήν του, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού. Η ζωή του, που περιγράφεται στο βιβλίο «Το Οδοιπορικό ενός Εκδότη», ήταν γεμάτη προσφορά προς τα γράμματα και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Λάτρης του βιβλίου από τα νεανικά του χρόνια, ανοίγει το πρώτο του βιβλιοπωλείο το 1960.

Εκτοτε η εκδοτική του πορεία είναι λαμπρή, με αποτέλεσμα το 2013 να κυκλοφορήσει το πρώτο σύγχρονο λεξικό των αρχαίων ελληνικών, μεταφρασμένο έργο του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γένοβας Franco Montanari. Το 2004 τιμήθηκε με έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών ο εκπολιτιστικός σύλλογος «Το Ναυαρίνο», που ο ίδιος είχε ιδρύσει το 1954. Στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις και το βιβλιοπωλείο Δ. Ν. Παπαδήμα θα μιλήσουν καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Ναυαρίνο» καθώς και εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk